Bekroond door redactie: 10.000 punten behaald in een periode van 2012-2016
SV
svdongen
Aantal ontvangen sterren: 2
Bekijk details

Bibliotheek pasje ongeldig?!

3 reacties

Ik heb een boete openstaan bij de bieb die door een derde is toegebracht terwijl ik mijn pasje kwijt was. Ik probeer onder mijn pas uit te komen maar dat kan niet omdat de bieb mij ervan probeert te overtuigen dat er een boete openstaat. Ik had volgens de bieb mijn pasje moeten laten blokkeren, maar daar heb ik geen weet van. Ze zegt dat het in de algemene voorwaarde van de bieb staat. Dat is waar, maar mij werd toen ik mijn biebpas aanvroeg (ik was 7) werd ik er niet niet duidelijk op gemaakt, dus vanaf hier gaan ze al de fout in. Dus ik heb nooit iets geweten van een algemene voorwaarde. En ten tweede zegt ze dat de algemene voorwaarden duidelijk op de site van de bieb staat, het heeft me meer dan 10 minuten geduurt om de algemene voorwaarden te vinden, en bleek het nog in PDF ook te staan. Volgens de Europese wetgeving ben ik niet verplicht een programma van een derde persoon te downloaden om iets zoals een algemene voorwaarden te lezen. In dit geval is het programma van de derde persoon een "PDF-Reader" en vervalt volgens mij de wetgeving over de algemene voorwaarde, omdat het niet toegankelijk is voor iedereen. Ten tweede ben ik op iets anders interessant gekomen in de algemene voorwaarde van de bibliotheek. Er staat dit in:

"Inschrijving van personen in de leeftijd van 14 jaar en ouder geschiedt, uitsluitend op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Personen jonger dan 14 jaar dienen ingeschreven te worden door hun wettelijke vertegenwoordiger. Ook hij / zij dient zich te legitimeren."

Volgens de wet is een wettelijke vertegewoordiger:
Mijn ouders
Mijn ouder + stiefouder
Mijn voogd

Aangezien ik toen ik mijn biebpas aanvroeg mijn overbuurvrouw bij me had die aan geen van bovenstaande is voldoet, ik niet aan hun algemene voorwaarde en is mijn biebpas volgens de wet gezien ongeldig omdat er nooit een legitieme verbintenis geweest. Dus kan ik mijn biebpas ook volgens de wet gezien afzeggen zonder slag of stoot omdat mijn biebpas eigenlijk een administratieve fout is van de bieb, en mijn pas zelfs nooit afgegeven had mogen worden.

Nu heb ik een hele brief geschreven van meer als 13 pagina’s met al mijn standpunten en bewijzen die staan in hun algemene voorwaarde met wetsartikelen erbij waar ik allemaal juridisch gezien in mijn recht sta. Bovenstaande is maar een van de standpunten die ik heb waarom mijn pas ongeldig is, maar ik kan niet alles hier plaatsen omdat het dan te lang wordt. (Ik heb ook nog het hele schrift door een bekende van mij laten controleren, een student rechten).

Toen ik met dit naar de bieb stapte, weigerde de mensen van de bieb het te lezen met het standpunt dat ze erbij blijven dat ik de boete gewoon moet betalen voor ik mijn biebpas kan afzeggen.

En ook volgens de wet gezien, moeten ze het bezwaarschrift grondig doorlezen en alle tegendelen bewijzen op mijn argumenten die ik heb gegeven in het schrift en anders ik de zaak win en ze mijn pas gewoon moeten afschrijven. Maar dit bovenstaande weet ik niet geheel zeker.
Maar wel zo netjes is dat ze tenminste het hele schrift door had moeten lezen.

Ik werd uiteindelijk met een lulverhaal afgescheept en ondertussen blijft er gewoon rente op die boete komen, en hier ben ik niet van gediend. Ook weiger ik gewoon die boete te betalen omdat ik dan mijn volledige recht kwijt raak omdat ik dan instem met de boete, en ik niet ergens voor ga betalen wat ik niet gedaan heb.

Dus wat kan ik nu het beste doen, ik weet het echt niet meer.
Ik ben nog minderjarig.

vrijdag 26 november 2010