Bruidsjurk was niet als besteld

1 reactie

Ik heb enkele maanden geleden een bruidsjurk besteld bij een winkel die de jurken op maat maakt, nadat een showmodel is aangepast in de winkel. De jurk die ik aanpaste was van laagjes crepe, een zachte, bijna doorzichtige stof. Het model, geplooid en gedrapeerd, was afhankelijk van deze stof. Er werd een kleur bepaald (lichtblauw), en daarbij gingen wij ervanuit dat dezeflde stof in die kleur zou worden geverfd.

Bij het passen van de jurk was ik ontevreden, aangezien bleek dat een zware zijde was gebruikt in plaats van crepe. Het geplooide effect van de jurk werkte daardoor helemaal niet, en de jurk was stijf en onelegant. Ook zat hij niet goed. Toen ik dit aankaartte, zei de stylist dat als de knoopjes erop zouden zitten, dit probleem opgelost zou zijn. Ik vertrouwde hierop en deed een aanbetaling (de helft van de prijs, bijna 800 euro).

Een paar dagen later werd de jurk 's avonds bij me afgeleverd. Passen hoefde niet, zij hij, want alles was in orde. Toen ik de volgende dag (vier dagen voor de bruiloft) toch de jurk aanpaste, bleek dat het aanzetten van de knoopjes niets had opgelost: niet alleen waren de stof en dus het model nog steeds verkeerd, maar ook de afwerking was slordig en het lijfje paste niet. Ik heb daarvan foto's genomen.

De stylist was op zich meelevend. Wij hebben afgesproken dat hij de jurk verkoopt, maar de kosten voor materiaal en het maken wil hij toch (ook) op mij verhalen, en het lijkt erop dat hij weigert mij meer dan 100 euro van de aanbetaling terug te geven. Ik wil best een paar honderd euro betalen, maar ik heb de jurk niet aangehad want het zag er niet uit; hij is nu in de winkel, waar hij voor een goede prijs verkocht kan worden. Hij hoeft alleen vermaakt, en de stylist heeft zelf toegegeven dat dit zeer makkelijk is bij dit model.

De laatste dagen reageert de verkoper niet meer op onze verzoeken om een redelijk bedrag (twee derde van de aanbetaling) terug te betalen. De vraag is, hoe krijg ik een redelijk deel van mijn geld terug?

zaterdag 10 juli 2010