centrica

2 reacties

Ik weet niet zo goed waar ik mijn vraag onder moete zetten.
Ik lig al een tijdje over hoop met de centrica en ik kom er alleen denk ik niet meer uit. Kunt u mijn helpen?

Inmiddels ben ik al heel lang bezig met onze oude energie leverancier Centrica.
Op 2 februari heb ik onze meterstanden telefonisch doorgegeven en het wachten was op de afrekening. Ik kreeg uiteindelijk 2 afrekeningen, 30 maart en 13 april.
Voor gas moest ik 26,06 betalen en heb dat 16 April betaald. Voor stroom zou ik 129,43 terug krijgen. Dat heb ik nooit gehad.
Er werd 12 en 16 februari 75,00 en 95,01 afgeschreven. Dat heb ik laten storneren omdat ik vond dat wij de maand februari niet hoefde te betalen omdat wij toen al verhuisd waren. Daar was de Centrica het niet mee eens en daarom hebben zij mij nooit die 129,43 terug gegeven. Wel kreeg ik 26 mei een herinnering met dat ik nog 40,58 moest betalen. Als ik dat zou doen zou ik dus toch de hele maand Februari hebben betaald. Omdat ik 28 mei post kreeg van Intrum Jusitia heb ik het laatste beetje toch maar betaald.
Daarmee zou de kous af moeten zijn… helaas is dat niet het geval.

Inmiddels was er een nieuw probleem. Tijdens het doorgeven van de meterstanden is er iets fout gegaan bij Centrica. Ik had voor gas 44519 doorgegeven en hun hebben hier 45010 van gemaakt en voor stroom had ik 9305 doorgegeven en hun hebben hier 9816 van gemaakt. Toen dus alles betaald was, inclusief de maand februari, ben ik hier mee verder gegaan. Na heel veel mailtjes heb ik eindelijk mijn gelijk gekregen. De Centrica gaf de LIANDER steeds de schuld, hun zouden het verzoek steeds afgekeurd hebben. Toen ik van LIANDER op papier kreeg dat hun het verzoek hadden ingediend gaf Centrica toe. Ik zou respectievelijk 247,05 voor gas terug krijgen en 240,63 voor stroom.

Nu komt het volgende… Vandaag (17-08) kreeg ik een brief van Centrica en daarin stond dat ik 129,43 moest betalen (hier stond trouwens een factuurnummer bij die ik nog nooit gezien had)
Heel eenvoudig: ik zou de maand februari 170,01 hebben moeten betalen, als je daar die 129,43 vanaf haalt die ik dus nog zou moeten krijgen van de eindafrekening blijft er 40,58 over en die had ik al in mei betaald.
Nu heb ik weer gebeld met de Centrica en die mevrouw zou mij een nieuw overzicht sturen. Ik heb al twee overzichten ooit toegestuurd gekregen en ik ben dus benieuwd wat hier allemaal in veranderd is. Ook als u deze wil inzien scan ik ze en mail ze u.

Ik hoop dat u mij kunt helpen om ervoor te zorgen dat Centrica mij betaald waar ik recht op heb.

Groetjes Fiona van den Broek

woensdag 18 augustus 2010