Gemaakte Afspraken niet nakomen

0 reacties

Ik ben alleenstaande ouder van 2 kleine kinderen die beide op op de opvang zitten. Vanwege betalingsverplichtingen heb ik gevraagd om de maand januari per 15 februari te betalen en februari per 15 maart etc.
Hierop heb ik per email een akkoord gekregen. Ook was er een afspraak om de gelden van okt t/m december 2010 per 15 januari te betalen. Dit was ooit afgesproken met de opvang (dat ik per 3 maanden kon betalen), maar deze opvang is per juni 2010 overgenomen door een andere opvang.

Per december is er per ongeluk een bedrag van de belastingdienst op de rekening van de opvang terecht gekomen die bij mij moest komen. Nu heeft de opvang ineens het geld verrekend met het openstaande bedrag dat ik per 15 januari volgens afspraak zou betalen. Het feit is dat ik stornering vroeg omdat dit geld ten onrechte op hun rekening was gekomen. Men wou hier niets van weten.

Een ander probleem is dat ze menen dat er per juni een bedrag van 27 euro te weinig door de belastingdienst werd overgemaakt. Bij navraag door mij bij de belastingdienst blijkt dat de oude opvang (vorige eigenaar) in de begin maanden teveel heeft gekregen en de belastingdienst dit natuurlijk heeft verrekend met de resterende maanden. De nieuwe opvang zegt dat ik daar verantwoordelijk voor ben, terwijl ik het een zaak vind tussen koper en verkoper. Daar kan de klant niet de dupe van worden, feit is ook dat de vorige eigenaars niet meer in nederland zijn. Vraag.... ben ik als klant daar verantwoordelijk voor?

En laatste heb ik bij de opvang kenbaar gemaakt dat ik vanaf nu zelf de bedragen wil overmaken per maand. Ik vraag dus het geld van de belastingdienst eerst op mijn rekening te laten overschrijven. Nu dreigt ineens de opvang met als ik dat doe, dan vervallen alle afspraken. En moet ik ineens elke maand vooraf gaan betalen, terwijl afspraak is dat ik per 15e van de maand erna betaal.

Wie heeft hier nou gelijk, zeker als afspraken eerst zijn goedgekeurd per email. Das toch een bevestiging op papier... dus rechtsgeldig?

Graag een reactie hierop, want ik ben bang dat de opvang straks andere dingen gaat doen.....

dinsdag 21 december 2010