Hoge gasrekening door metertjes van ISTA

4 reacties

Mijn moeder woont in een seniorenflat sinds 3 jaar. Zij betaalt een huurprijs waar gas al bij in zit. Maar nu kookt ze op elektrisch dat mag in die woningen niet anders. Ze heeft 1 radiator in de slaapkamer die nooit aanstaat en ze heeft er 1 in de huiskamer. Ze heeft een soort van thermostatische draaiknop met cijfers van 1/5 die altijd op 1 staat en als het erg koud is op 2 zet. De slaapkamer heeft ze nooit aan want ze is longpatiënt(sarcoïdose en COPD) en heeft het gauw benauwd.
Ze woont op de 1ste etage en dan in de 2de woning( geen hoekwoning dus)maar midden tussenin. Scheelt stookkosten zou je zeggen.
Nu zitten er op de radiatoren kleine metertjes die radiografisch worden afgelezen door het Bedrijf ISTA die een contract heeft met de woningstichting Domesta in Coevorden. Omdat ze niet goed waren zijn er al eens nieuwe geplaats. Vorig jaar moest mijn moeder al 200,00 euro toebetalen en ze heeft toen haar maandlast verhoogd met 20,- en dan zou het wel genoeg zijn zei toen diegene van de woningstichting. En ze heeft onder alle deuren een tochtstrip laten plaatsen. NU kreeg ze afgelopen vrijdag de eindafrekening en die is 474,86 euro. Terwijl de buren op de hoek 168,- terug krijgen en weer andere buren 200,00 en een vrouwtje verderop moet ook 600,00 toebetalen.
Dit is toch bizar.
Nu heeft mijn moeder gebeld met Domesta (de stichting) en zij zeggen dat mn moeder niet met andere huishouden moest vergelijken. Maar nu is er ook een meterstand op de eindafrekening op de radiator van de slaapkamer die niet gebruikt wordt. Dat kon die man van de stichting nu al zien. En mijn moeder kan ook niet zien op de specificatie hoeveel belasting ze betaald allemaal heel vaag en onduidelijk errug duur en overstappen naar een andere aanbieder is niet mogelijk want de stichting kan niet van het contract af met ISTA zeggen ze. Dus je staat als huurder met de rug tegen de muur, maar moet wel betalen met een inkomen van 900,- .
wij winden het toebetalen wel begrijpelijk dat dat er in zou zitten nu met de crisis en alle verhogingen, en daar hou je dan ook rekening mee, maar niet met dit toch. En volgens ons kopt het niet. Ze heeft dit in haar vorige woning waar ze een 1-gezinswoning had nog nooit hoeven te betalen en kookte ze ook nog op gas en meer ruimtes verwarmd. Maar als je je maandlast al verhoogd en er acties tegen onderneemt om juist de rekening te laten minderen dan ga je niet van de jackpot uit. Ook hebben we de consumentenbond al ingelicht maar dei kan ook weinig met die metertjesregeling, maar er moet toch iets zijn die ons helpt uitzoeken of die metertjes en ISTA wel deugen. Wij vinden dat ons onrecht wordt aangedaan...wie kan ons helpen. Het zijn allemaal oude mensjes en niet handig met internet en vaak wordt hun van alles verteld en uitgelegd en ze dan maar makkelijk voor lief nemen vandaar dat ik voor hun een vraag stel en misschien verduidelijking kunnen krijgen en er wat aan en tegen kunnen doen. We Weten inmiddels wel dat de metertjes waarschijnlijk niet ge-ijkt zijn en dit is al eens in het programma RADAR geweest...Ista houdt vol dat ze wel geijkt zijn en RADAR houdt vol van niet...er wordt ook steeds in de huurdersbewonerscommissie over vergaderd maar er wordt niks opgelost. Er is in ieder geval iets niet on orde en ondertussen worden er wel mega bedragen gevorderd...

Ikzelf woon met mijn gezin in een vrijstaand huis op de vlakte en koken, en gaskachel en radiotors door bijna het hele huis en hoefden (jah is genoeg) dan maar 318,- toe te betalen maar dan wel voor een complete woning.

Alvast bedankt voor het lezen en hoop op een reactie

dinsdag 16 juli 2013