Onterechte factuur wel/niet betalen?

2 reacties

Ik heb op 6 september 2013 van Dierenkliniek De Bata4en een aanmaning ontvangen. Geen factuur, geen betalingsherinnering of een telefoontje, maar direct een aanmaning. Vreemd dacht ik. Ik ben wel met mijn hond Milo bij hun geweest voor zijn inentingen, maar toen heb ik daar gelijk contant betaald.

Ik heb ze gebeld om aan te geven dat ik na mijn consult voor de jaarlijkse inenting van mijn hond Milo per kas heb betaald. Dit zouden ze nagaan en mij hierover terugbellen. Ik ben teruggebeld en er werd mij aangegeven dat ze die dag geen kasverschil hadden en de vordering dus gewoon open blijft staan. En daarmee was de kous af.
Toen ik nog eens goed op de kopie factuur keek zag ik dat het om een heel ander consult, op een heel andere datum ging dan waarvoor en wanneer ik was geweest.

De factuur heeft namelijk betrekking op een consult op 04-06-2013 en ik ben met Milo op 21-08-2013 geweest. Ik heb ze dus direct weer teruggebeld en aangegeven dat het om een consult bleek te gaan op een datum waarop ik nooit met mijn hond geweest ben. Deze rekening kon dus niet voor mij bestemd zijn. Dit was onmogelijk werd mij kortaf gemeld. Er konden in hun systeem geen fouten bestaan (waarom niet?? Fouten maken is menselijk lijkt me) en dus was ik daar die dag met mijn hond geweest. En wederom was daar de kous mee af. Er was vanuit De Bata4en geen enkel begrip en geen enkele intentie om de kwestie op te lossen. Ik heb hierop dan ook gereageerd dat ik niet van plan was een rekening te betalen voor iets waarvan ik geen gebruik heb gemaakt en heb verzocht nog eens goed na te kijken of ze toch niet ergens een fout hebben gemaakt. Dit zouden ze doen en mij dan vervolgens weer terugbellen.
Ik ben toen niet teruggebeld en heb zelf toen maar weer gebeld, maar ik kreeg wederom te horen dat het onmogelijk was dat ze een fout hebben gemaakt.

Ook heb ik aangegeven dat ik het niet zo netjes vond om gelijk een aanmaning te versturen, zonder eerst een herinnering of een telefoontje er aan te wagen. De herinnering hadden ze wel verstuurd maar naar mijn oude adres. Ik ben inmiddels al bijna 3 jaar geleden verhuisd en heb al bij eerdere consulten mijn adres laten wijzigen maar dit is blijkbaar niet gebeurd.
Vervolgens hebben ze me wel kunnen bellen om een nieuwe afspraak te maken, maar blijkbaar was het te veel moeite om ook even iemand te bellen die nog (zoals zij beweren) een rekening open heeft staan.

Vervolgens wordt ik enkele dagen later weer gebeld. Er werd mij nu op zeer vervelende toon gemeld dat ze geen zin in een discussie hadden, punt. Mijn hond was daar met huidproblemen geweest (wat absoluut niet het geval is geweest). Ik had tot donderdag de tijd om te komen betalen, anders zouden ze de vordering uit handen geven aan een incassobureau. Ik heb daarop gezegd dat ik wel langs wilde komen om ze nogmaals uit te leggen hoe het precies zit (dit omdat ik daartoe telefonisch nauwelijks de kans heb gekregen), maar dat ik zeker niet van plan was om te betalen voor iets waar ik geen gebruik van heb gemaakt. Hierop werd mij gemeld dat mij bij deze de toegang tot hun praktijk ontzegd was en ik hier nog schriftelijk bericht van zou krijgen. En dat is ook gebeurd.

Nu heb ik inmiddels ook daadwerkelijk bericht gehad van het incassobureau. Maar ik weiger toch echt om te betalen voor iets waar ik absoluut geen gebruik van heb gemaakt.

Ten slotte wil ik ook nog het volgende opmerken:
- Ik betaal altijd direct aan de balie als ik bij de dierenarts geweest ben, dus waarom zou ik dat nu niet doen? En waarom zou ik een zogenaamd consult in juni niet willen betalen en vervolgens in augustus wel gewoon weer gelijk aan de balie?
- Ik ga altijd zelf met mijn hond naar de dierenarts. Dit omdat Milo er al geen fan van is en hij bang is om er naar binnen te gaan, en ik het dan het beste vind om wel zelf met hem te gaan. Op de bewuste dag heb ik de ochtend gewerkt. Direct daarna had ik een afspraak bij mijn huisarts om een bultje op mijn hoofd weg te laten snijden. Het lijkt mij nogal logisch dat ik dan niet ook nog een afspraak ga maken bij de dierenarts op diezelfde dag.
- Tijdens het consult waar ik wel geweest ben vroeg de dierenarts nog hoe het ging tussen mijn hond en mijn kindje en ik gaf aan dat het tot nu toe goed ging, maar ik mijn hond niet vertrouwde. De dierenarts gaf aan dat hij zit zelf ook al eens had meegemaakt, en gaf mij aan dat het wellicht verstandiger zou zijn om de hond weg te doen. Dit gesprek toont in mijn ogen aan dat ze me daar nog niet eerder gezien hadden de afgelopen tijd. Anders hadden we dit praatje al wel eerder gevoerd toch?

maandag 30 september 2013