Opgelicht na betaling via marktplaats

11 reacties

Hai,

Een maand geleden heb ik op marktplaats een videokaart gekocht voor het bedrag van 156,45 van iemand die zich voor deed als [naam verwijderd].
Na een goed e-mail contact beloofde hij mij de videokaart na betaling op te sturen. Heb na de afspraak geld overgemaakt naar zijn rekening.

Nu een dikke maand later heb ik nog steeds niets mogen ontvangen. Inmiddels heb ik aangifte gedaan, en onze beide banken op de hoogte gesteld.
Nu blijkt hij een hele andere naam te hebben in combinatie met zijn rekening nummer, en heb ik van zijn bank alle gegevens gekregen van deze persoon zoals naam en adres.

Maar wat kan ik nu nog doen om mijn geld terug te krijgen? De politie zegt dat ik een civiele procedure kan starten, maar gezien ik deze persoon nog nooit gezien heb, geen idee heb van zijn vermogen en ik ook gewoon bij hem langs kan gaan om verhaal te halen vind ik zo'n civiele procedure niet het meest voor de hand liggende.

Wat kan ik doen? Heb toch niet zo zijn dat iemand zomaar zijn afspraken niet na komt, en dat er niets tegen gedaan kan worden?

Mvg,

Mute

dinsdag 13 april 2010