Pup doodziek en hoge dierenarts kosten

3 reacties

Vorige week woensdagavond hebben wij een pup gekocht van 9 weken bij een fokker. Met mooie website en het kwam allemaal goed over. Mijn zus heeft het zusje van onze hond en dat gaat allemaal prima.
Nu het verhaal. woensdagavond ging het prima 1 keer gepoept was wat dun, maar door de stress etc. kan dit wel. De volgende dag nog steeds dunne ontlastig maar de nacht ging weer prima. vrijdag bleef ze naar buiten lopen en de ontlasting was nu echt diarree. de nacht van vrijdag op zaterdag was heel erg. Diarree in de bench, we hadden er een rotgevoel bij en zaterdag ochtend weer diarree maar nu zo dun dat het echt water was. Wij gelijk naar de spoed dierenarts. Ze heeft een prikje gekregen, medicijnen, pasta en ander voer. De hele dag ging het oke... niet gepoept maar ook niet heel vrolijk. s'avonds begon het weer maar nu zo dun dat het er weer uitspoot en uiteindelijk kwam er bloed bij. op een gegeven moment waren het alleen nog maar druppels bloed. S'avonds gelijk weer naar de spoed. Daar moest ze blijven en aan het infuus omdat ze uitgedroogd was. Volgende ochtend gebeld en het ging prima we mochten haar ophalen. De hele dag ging het goed, leuk gespeeld met haar zusje. maandag ochtend lag ze in haar bench en ik vond haar zo slap, geen reactie's naar ons toe dat ik het niet vertrouwde. Mijn man is met haar naar de dierenarts gegaan daar heeft ze aan het infuus gelegen de hele dag. wat papjes gekregen en natuurlijk nog veel meer medicijnen. sávonds mochten we haar ophalen maar we vertrouwden het toch niet dus ze is weer een nachtje gebleven... vanmorgen weer erg slecht. s'middags is mijn man naar een echo specialist geweest en die heeft geconstateerd dat haar darmen geen samentrekking heeft. En dat moet het resultaat zijn van een infectie/bacterie en door de vele diaree. Naar de dierarts gegaan omdat er niks anders te doen was om in te laten slapen. De dierenarts had nog een optie, 2 spuiten om de darmen om gaan te laten komen. Net nog gebeld en er was iets van ontlasting gekomen en ze leek iets levendiger. Momenteel vecht ons hondje dus echt voor haar leven en wij zijn er kapot van. En we hopen zo op goed nieuws morgen dat alles weer op gang is gekomen...

Nu dus na dit verhaal de vraag. de dierenarts kosten zijn erg hoog geworden. zaterdag 105.00 zondag 45.00 de echo 125.00 en dan morgen nog de kosten van onze dierenarts van deze 2 dagen incl de medicijnen. Wat vandaag al rond de 200.00 stond.
Mijn man heeft de fokker gesproken en die zei bewaar de bonnen maar dan komen we er wel uit.

Uiteraard hebben wij een koop overeenkomst waarin staat dat we garantie hebben en dat als de pup overlijd binnen 10 dagen wij recht hebben op een nieuwe pup uit een volgend nest.

Wat te doen met de dierenarts kosten? Zijn die voor de fokker? Voor ons? Of gedeeld?

Gr.
Priscilla

dinsdag 28 februari 2012