ten onrecht afgeschreven?

5 reacties

Ik ben deze maand lid geworden bij de sportschool. Op zich niets vreemds maar bij het lidmaatschap hadden zij mij toegezegd dat ik de eerste maand gratis zou mogen sporten omdat ik nieuwe meerdere potentiële leden had aangedragen (actie die deze sportschool al voerde) en dat ik het lidmaatschap contant zou kunnen betalen.
Wat schetst mijn verbazing, er is toch lidmaatschapsgeld afgeschreven voor deze maand (de maand die mij gratis was beloofd) met als resultaat dat ik nu rood sta. (bij de bank had ik geregeld dat ik nooit rood zou kunnen staan). Ik kan dus helemaal niets meer tot het moment dat er weer geld binnen komt, (dit gebeurt hoop ik dinsdag)
Ik heb direct naar de sportschool gebeld voor tekst en uitleg. Na overleg met het hoofdkantoor bleek dat de medewerker die mij de eerste maand gratis had beloofd een dergelijke belofte niet had mogen maken. protocol is dat in een dergelijk geval de tweede maand gratis wordt gegeven en niet de eerste. Ook had het hoofdkantoor, die over de incasso's gaat, niet gezien dat ik heb gekozen voor contante betaling.
Ik heb meteen bij de bank ook het bedrag laten storneren.

Ik heb nu twee vragen,
Kan ik de sportschool laten opdraaien voor de rente die ik nu bij de bank moet betalen omdat ik rood sta? En moet ik gewoon die eerste maand gratis krijgen omdat mij dit beloofd is? (het feit dat de betreffende medewerker een dergelijke belofte niet had mogen doen, is toch niet mijn fout? en ik moet toch gewoon van deze belofte uit kunnen gaan?)

vrijdag 19 november 2010