vals geld

3 reacties

Ik heb het volgende probleem en daarover wil ik graag advies.
Mijn zoon wilde een weekend een auto huren omdat de zijne kapot was en hij dat weekend veel verplichtingen had.
Aangezien hij het geld hiervoor niet had,wilde ik hem helpen door hem het bedrag van de huur en de borg voor te schieten.
Bij het terugbrengen van de auto kreeg ik een gedeelte van de borg terug (de huur was er namelijk af) en daarbij zat een briefje van 200 euro. Ik wilde het geld weer terug op mijn rekening zetten en laten we eerlijk zijn 200 euro wordt in een winkel niet snel geaccepteerd, dus ik moest het nu wel sparen. Maar bij het storten van het briefje,kreeg ik de melding:" dit biljet is vals" te zien. Ik was er erg van onder de indruk en ook best wel boos,ik voelde me opgelicht. Ik ben de volgende dag, (na wat gekalmeerd te zijn) naar het bedrijf gegaan die mij het geld gegeven had en het hele verhaal verteld. Ze vertelde dat ze het wel erg vonden maar niets konden doen, in een drukke tijd hebben ze het geld aangenomen zonder het te controleren of het wel echt was en daar ben ik de dupe van.
Het geld is in de bank meteen in het storting apparaat ingenomen en heb ik niet meer gezien.
Ik stel deze vraag nu omdat ik bang ben dat als ik hiermee te lang wacht en ik sta in mijn recht er weer teveel tijd over heen gegaan is en ik nergens meer recht op heb.

maandag 26 november 2012