Verjaring goederen prive of zakelijk?
Hallo
ik heb een vraag
ik heb ongeveer 3 jaar geleden een gasfles met vulling gekocht deze fles huurde ik de co2 vulling gekocht op prive voor bouwen van een stalen boot (heb een klus bedrijf)
heb ook netjes gevraag zo spoeding mogelijk een rekening te sturen naar prive dit nog 2 keer gedaan
geen reactie daar na ben ik dit wat vergeten tot eind november ik een rekening krijg. hier op ik dit bedrijf benader dat ik niet netjes vindt en laat weten dat het volgens mij verjaard is na 2 jaar (prive)
maar hun zeggen binnen de wet te handelen en hebben het op mijn bedrijfs naam gezet ik zeg dat dit niet correct is maar zij zeggen nooit contact van mij te hebben vernomen dat ik dit prive wou terwijl ik visueel en verbaal en telefonisch contact heb gehad
hier op heb ik hun een verjaringsbrief gestuurd en heb ik de huur van de gas fles netjes betaald dat verjaard pas na 5 jaar .
nu tot verbazing zonden aangetekende brief tot aanmaning ligt er een brief van de deur waarder dat als ik niet binnen 5 dagen betaal ze vervolg stappen ondernemen
Hier op de deurwaarder gebeld zij zeggen dat de klant van niks weet en ik gewoon moet betalen
wat moet ik nu doen???
mvg sjouke
Je hebt een gasfles gekocht en dat op een gegeven moment ook betaald? Wat is er nu nog onbetaald? wat is je probleem? als de klant niet weet dat jij hebt betaald, laat dan een betalingsbewijs zien, die kun je krijgen via internetbankieren of via de plaatselijke bank. In principe moet je dat wat is afgesproken, nakomen.
lees artikel 6:52 BW tot en met artikel 6:63 BW, deze gaan over opschorten en schuldeisersverzuim...
Bij de volgende tekst moet er wel duidelijke afspraken zijn gemaakt over de nakoming:
De schuldeiser (deurwaarde/verkoper) komt in verzuim, wanneer nakoming van de verbintenis verhinderd wordt (dit is geen schuld kwestie als bij strafrecht, verhinderd is verhinderd) doordat hij de daartoe noodzakelijke medewerking niet verleent (Hij reageert volgens jou niet) of doordat een ander beletsel van zijn zijde opkomt, TENZIJ de oorzaak van verhindering hem niet kan worden toegerekend. (UITZONDERING: dit moet wel redelijk zijn en is niet vanzelfsprekend. Aangeven dat hij niets van jou heeft gehoord is onvoldoende, hij moet er zelf achter aan gaan)
Is de schuldeiser in verzuim, dan kan de rechter op vordering van de schuldenaar bepalen dat deze van zijn verbintenis bevrijd zal zijn, al dan niet onder door de rechter te stellen voorwaarden.
Gewoon even doornemen, ik zie nergens een periode staan waarna een schuldeiser in gebreke is... enkel begrippen als "redelijkheid".