verkoper verhoogt eenzijdig en de prijs van een 5 jarencontract

1 reactie

Hallo,

Ik ben klant bij een hoster en heb daar enkele domeinnamen voor langere tijd vastgelegd en ook voor die periode betaald bij de bestelling.
De verkoper heeft nu beslist om de prijs van deze domeinen te verhogen en voert dit nu ook uit op de resterende looptijd van deze domeinen.
Hij beroept zich daarvoor op een duurovereenkomst. In zijn voorwaarden staat inderdaad dat hij voor duurovereenkomsten de prijzen mag verhogen. Maar ik heb al 2 jaar geleden betaald voor een contract dat nog tot 2018 loopt. Mag de verkoper zich in dit geval beroepen op deze duurovereenkomst?
Is bij een duurovereenkomst geen vereiste dat de dienst voor een aantal jaren verleend wordt en tijdens die periode ook elk jaar/maand/... gefactureerd wordt? Ik heb een bestelling geplaatst en betaalt, kan er in dat geval sprake zijn van een duurovereenkomst?
En is er in het geval van een duurovereenkomst geen noodzaak om dit ergens duidelijk op voorhand te laten weten? Ik wist helemaal niet dat het hierom ging en heb me er ook nooit akkoord mee verklaard.

Bedankt alvast voor de hulp!

mvg,
b

donderdag 17 december 2015