Werkzaamheden niet volgens offerte, factuur wel

1 reactie

Wij hebben een montagebedrijf opdracht gegeven de keukenruimte in ons nieuwe huis aan te passen voor een nieuwe keuken en de montage van de keuken (dit alles via Ikea). Hier is netjes een offerte voor opgesteld. Deze lag wat aan de hoge kant dus ik heb gebeld met de vraag of alles strikt noodzakelijk was en of er goedkopere alternatieven waren, maar alles was noodzakelijk en kon niet goedkoper, dus na wat nagedacht te hebben, hebben we de offerte aanvaard.

Nu zijn ze begonnen en nu blijkt dat veel punten uit de offerte niet of anders zijn gedaan, de materiaalkosten in de offerte liggen dik 500 euro boven het gebruikte materiaal (voor alleen de voorbereiding) maar de factuur houd gewoon de prijzen uit de offerte aan.

Enkele voorbeelden:

-Volgens offerte zouden warm /koudwater en gasleidingen verlegt en ingefreest worden, deze zijn wel verlegt maar niet ingefreest (lopen gewoon langs de muur over de vloer)
-Er is hier en daar materiaal gebruikt uit de oude situatie terwijl in de offerte dit materiaal als nieuw te leveren staat.
-Er zouden 6 dubbele wandcontactdozen geinstalleerd moeten worden volgens de offerte, er zijn er maar 3 geinstalleerd.
-Er is voor 23 uur aan arbeidsloon berekend voor de voorbereidende werkzaamheden, ze waren met 2 man 5 uur bezig.

Daarbij is veel met de goedkoopste oplossing gedaan (bijv. flexibele pijp ipv. vaste pijp voor elektro)

Nu hebben we contact opgenomen met het bedrijf en ze dit voorgelegd, maar zei blijven terugkomen op de offerte, zovan getekend is getekend.
Ook willen ze de kosten niet specificeren, volgens hun is de offerte de specificatie, maar deze klopt dus niet met het werk wat ze hebben gedaan en strijkt niet met de werkelijkheid.

Nu is mijn vraag, wat is hierin ons recht, het voorwerk is nu gedaan voor het grootste deel en 80% van de factuur voor de voorbereidingen is betaald, maar wij hebben het gevoel dat we in de maling zijn genomen. We wilden alles bij dit bedrijf laten doen omdat zei via Ikea de keuken kwamen installeren en we geen zin hadden om voor alles een apart bedrijf in te huren, daarom dachten ,we dan maar iets meer betalen.

Alvast bedankt

woensdag 16 april 2014