wie weet raad?

6 reacties

Mijn broer en schoonzus, hebben een andere woning gekocht. mijn schoonzus afkomstig uit Polen ging samen met haar Poolse schoonzus naar keukenkampioen om zomaar eens voor een keuken te kijken.
ze werd aangesproken door de verkoper die vertelde dat ze op dit moment geen keukens verkochten maar alleen toezeggingen deden op de 50% aktie korting
ze moest dan haar handtekening zetten, en mocht ze een keuken willen kopen dan zou ze die op welk tijdstip dan ook voor die aktie prijs krijgen, ze heeft nog wel drie keer gevraagd of ze er toch niet aan vast zat, nee ,het was alleen dat ze verzekerd was van de aktiekorting.
Een maand later ging ik met mijn schoonzus mee om evt een keuken uit te zoeken, mede omdat ze toch nog met een kleine taalbarriere zit. ze werd min of meer gedwongen om whirpool te nemen, terwijl wij liever pelgrim wilde hebben, toen de eindprijs werd genoemd sloeg ze stijl achterover, de keuken kwam op bijna 13.000 euro daar ging dan de helft vanaf.
Dit was boven haar budget en ze wilde er over nadenken, we kwamen bij een andere winkel voor tegels die ook keukens verkochten, daar zag ze dezelfde keuken die hebben we toen uit laten rekenen, en die kwam op een prijs die nog 800 euro lager was dan de keuken die voor de helft van de prijs was.
ze voelde zich hier erg teleurgesteld over , en wilde niet meer met keukenkampioen zaken doen, en heeft de keuken elders besteld.
ze belde naar keukenkampioen om te zeggen dat ze geen zaken wilde doen, toen zei men dat ze dan schriftelijk bericht moest doen, en dan zou het goed moeten komen, ze zei nog : Ik zit toch nergens aan vast? nee , maar dat is de standaard procedure.
Wat schets onze verbazing , vier weken later ligt er een brief op de mat , dat als ze niet aan kan tonen dat het huis niet verkocht is, ze verplicht is tot het betalen van 15% van de keuken (die ze toen ze haar handtekening zette nog niet eens had uitgezocht) ze hadden zomaar een voorbeeld prijs neergezet zonder dat die gespecifiseerd was.
wat moeten we hiermee, de keuken is bij een ander besteld, en hebben natuurlijk geen zin om die 15% nog eens aan keukenkampioen te geven.
Deze manier van doen is ook al eens ter sprake geweest bij "Opgelicht"
wie weet er raad??

woensdag 6 oktober 2010