Zonder medeweten hogere kosten moeten betalen voor een hotelovernachting

0 reacties

Hallo,

Graag wil ik de volgende situatie voorleggen, aansluitend zou ik graag horen wat in dit geval mijn rechten en plichten zijn…

Afgelopen weekend verbleef ik in een hotel in Belgie ten tijde van een groot wandelevenement. In januari had ik al een kamer gereserveerd en op de site had ik gezien dat de prijs voor deze kamer 95 euro zijn zijn voor 1 nacht. Om de reservering te bevestigen moest ik 30 euro aanbetalen, dat heb ik netjes gedaan.
Na de overnachting ga ik netjes afrekenen om er tenslotte achter te komen dat ik in plaats van 65 euro, ineens 80 euro moet betalen, 15 euro meer dan op de site vermeldt.
Achteraf blijkt dat voor het tweede jaar op een rij bij dit evenement de prijzen van de kamers met 15 euro worden verhoogd. Dit is op geen enkele manier met mij gecommuniceerd, en vraag me dus af of dat zonder mij daar over in te lichten zomaar kan.

Aansluitend heb ik nog met de manager van het hotel gemaild om, vanwege het uitblijven van communicatie hierover, die 15 euro terug te storen. Hij weigert dit en begint een verhaal over vraag en aanbod en dat andere gasten daar geen problemen mee hadden etc etc.

Dit is uiteraard een principekwestie want die 15 euro kunnen met niet zoveel schelen, maar ik heb toch wel het gevoel dat ik mijn recht sta, mijn vraag is dus, is dat ook zo?

Groet, Robert.

donderdag 14 augustus 2014