EI
Eigenaar
Aantal ontvangen sterren: 2
Bekijk details

advocaten etiquette

12 reacties

Mijn excuses als ik deze vraag in de verkeerde onderdeel van de forum plaats.

Ruim vier maanden geleden heeft de advocaat van onze buren de volgende per aangetekende brief aan ons bericht: "Op korte termijn zal ik namens cliënten een dagvaarding aan u laten betekenen, waarin zal worden gevorderd dat de uitbouw zal worden verwijderd."

Daarna was het stil... Ik heb de advocaat een aantal keren gebeld om te vragen waar de dagvaarding blijft. Ik heb hem zelfs gedreigd dat ik hem iedere dag zou bellen, tot ik de dagvaarding krijg. Ook de buren heb ik bedreigd met allerlei acties, omdat ik wil dat ze tot een punt komen. Dagvaard mij, of los mij uit. De onzekerheid is om van gek te worden.

(Ik heb nog geen advocaat genomen, maar zelf met de advocaat van de buren gecommuniceerd.)

Ik ben inmiddels begonnen met ammunitie te verzamelen tegen de buren. Ik heb er al aardig wat, maar zo ben ik niet. Als de buren geen zaak meer tegen mij hebben, wil ik ook alles laten vallen en in vrede naast elkaar wonen.

Nu mijn vraag: Wat kan ik hiermee? Ik wil dat hier een eind aan komt. Hetzij met of zonder een dagvaarding in mijn hand. Kan ik op een of ander manier een advocaat (mijn buren) dwingen om tot een conclusie te komen?

Is dit "normale" advocatengedrag om tegenpartijen op zo een manier te treiteren?

Bedankt alvast voor enige reacties.

woensdag 5 februari 2014