Conflict met verhuurder, recht en rechtvaardigheid

13 reacties

Mijn dochter is in mei 2013 door de huurcommissie in het gelijk gesteld v.w.b. haar klachten aan verhuurder over de door haar gehuurde woonruimte. De verhuurder ging tegen die uitspraak in beroep en werd door de kantonrechter (november 2103) opnieuw in het ongelijk gesteld. Met als vonnis dat hij mijn dochter 60% van de huur moet terugbetalen die zij aan hem heeft betaald over een periode van 6 maanden. En nog staat zij met lege handen!

Wij hebben een kopie van het vonnis van de kantonrechter ontvangen met op de begeleidende brief de opmerking dat een mogelijke vervolgstap is om een deurwaarder in te schakelen. Maar omdat wij een kopie hebben en geen grosse mist dit document de executoriale titel waarmee een deurwaarder aan de slag kan.
En nu? Opnieuw een procedure starten om het geld wat verhuurder moet terugbetalen te kunnen afdwingen/ophalen. Als dat sowieso al gaat lukken .... Nog meer geld en tijd investeren in een malafide profiteur die blijkbaar met glimlach en een advocaat van hetzelfde allooi zich overal vanaf maakt?
Waar gaat dit over ..... 2 procedures, 2 x gelijk krijgen en vervolgens nog met lege handen staan omdat het document onvoldoende rechtsgeldig is. Welke bescherming biedt op deze manier de wetgeving aan studenten die op een vreselijke manier in de maling worden genomen als na al die moeite en ellende je niets anders hebt dan een waardeloos papiertje?

dinsdag 11 februari 2014