Is dit een vormfout?

3 reacties

Hallo,

Wij hebben gisteren de dakdekker hier gehad die 2 jaar geleden bij ons een dakkapel heeft geplaatst die aan het doorzakken is. Er zijn inmiddels al 2 experts geweest kijken. De eerste is aangesteld door onze rechtsbijstand. De tweede is enkele maanden terug aangewezen door de rechtbank en heeft inmiddels zijn rapportage aan ons en aan de dakdekker verstuurd. Uit beide rapporten blijkt dat de dakdekker duidelijk zijn werk niet goed heeft gedaan en dat de dakkapel aan het doorzakken is en hersteld zal moeten worden. De dakdekker heeft bij een aquisitie bij de rechtbank aangegeven dat hij akkoord zou gaan met datgene dat de door de rechtbank aangesteld expert zou constateren.

Zoals gezegd is hij gisteren hier geweest om te proberen een akkoord te bereiken over de herstelwerzaamheden zonder hierbij de rechtbank verder in te schakelen. Dit om te voorkomen dat dit een civiele zaak zou worden.

Nu heeft het expertisebureau het expertiserapport direct aan ons en aan de dakdekker verstuurd en niet aan onze juridische hulp en aan zijn advocaat. Nu wil de dakdekker dit laten verwerpen. Hij zegt dat het rapport aan zijn advocaat had moeten worden verzonden en niet aan hem. Hij spreekt van een vormfout. Is dit zo? Zal de rechter nu weer een nieuwe expert aan moeten wijzen?

Wie kan ons een antwoord op deze vraag geven.

Alvast bedankt,
R.Verkoelen

vrijdag 23 december 2011