Hoe vaak mag Rechtbank uitstel van tussenvonnis aanvragen voordat redelijkheid in geding komt/verkoop auto met schadeverleden

0 reacties

Bijna 2 jaar geleden ben ik een Juridische procedure begonnen tegen een autoverkoop bedrijf dat mij, zonder daarover eerlijk antwoord te hebben gegeven op de vraag of de auto schade heeft gehad, nu al twee en een half jaar geleden, mij een ex-schadeauto heeft verkocht met een aantal gebreken. Ongedaan maken van de verkoop of een vervangende auto heeft verkoper niet willen doen/leveren. Uiteindelijk een jurist ingehuurd en een civiele rechtszaak aangespannen waarbij verkoper ineens mondeling wel toegaf dat de auto schade had gehad, maar dat al de tijd in de correspondentie met ons nooit heeft toegegeven. Hij heeft glashard gelogen dat hij het ten tijde bij de verkoop wel heeft gemeld dus is zijn woord tegen het mijne (waarom zou ik een dure rechtszaak aanspannen als ik bewust de beslissing zou hebben gemaakt om een schadeauto te kopen??)
Rechter verbond hier verder geen conclusies aan maar vond het geleverde bewijsmateriaal (rapport van officiele merkdealer en de bevestiging van een FOCWA schadeherstelbedrijf) niet voldoende om een definitieve uitstraak te doen. Zaak zou op rolzitting komen om een tussenvonnis uit vaardigen (keuring door een derde). De zitting is nu een jaar geleden, de rolzitting nu al ruim 7 maanden. Al die tijd is er niet met de auto (bewijsmateriaal) gereden en de Rechtbank heeft al talloze keren uitstel voor uitstpraak tussenvonnis aangevraagd. Het enige wat ze hoeven te melden is dat ik de auto bij een keuringsstation moet brengen en de vragenlijst voor hen die beantwoord moet worden.
Al die tijd zit ik met een dure ex-schadeauto waar ik niet mee kan rijden. Kan dit nu allemaal zo maar in Nederland? Voel me eerst door autoverkoper en nu door Recht en Rechtbank knap in de kou gezet! Hoe vaak kan een Rechtbank uitstel aanvragen voordat redelijkheid in geding komt. Als de uitspraak rolzitting komt, moet er uiteindelijk ook nog een definieve uitspraak komen en dan zijn we gewoon dik 3 jaar verder....!

maandag 1 juni 2015