Kinderalimentatie

0 reacties

Vreemd iets.

Mijn advocaat stuurde 28 september 2012 een concept kinderalimentatie verzoekschrift naar mij op nadat ik had gevraagd of zij een procedure kon opstarten. Echter kwam dit nooit bij mij aan.

Ik emailde de advocaat op 9 en 18 oktober 2012 met de vraag of er al iets was geregeld omdat ik niets meer hoorde. Pas op 19 oktober kreeg ik een email terug waarom ik niet had gereageerd op de post (als reactie op mijn email). Vreemd dacht ik nog, welke post?

Dus nam ik contact op. Opnieuw stuurde de advocaat mij de post toe waarin het verzockschrift zat voor de rechtbank, verzonden per fax op 18 oktober 2012. Ik las het verzoek waarna ik zag dat er een fout in zat. Zo stelde zij de behoefte, die normaal lag op 250,= euro per maand per kind, ineens naar beneden naar 135 euro per maand per kind.

De advocaat stelde dat dit het normale bedrag is bij een minumum inkomen. Dus vertelde ik haar dat de behoefte van de kinderen destijds werd gebaseerd op het verzamelinkomen uit het huwelijk. Zowel moeder als ik hadden daar nooit bezwaar tegen gemaakt. Echter had moeder geen draagkracht, en nu werkt ze dus misschien is er nu wel draagkracht.

Ik vroeg de advocaat het verzoekschrift te verbeteren. Ze liet duidelijk merken dat ze het allemaal maar vervelend vond en vond dat ik maar op papier moest aantonen waarom ik alimentatie wilde voor mijn kinderen. Ik moest precies uiteenzetten waarom ik het nodig had. En dan moest ik nog maar eens nadenken of ik het bedrag wilde laten wijzigen.

De volgende dag kreeg ik een brief van de advocaat. Daarin las ik dat, mocht ik het verzoekschrift willen laten wijzigen, dan moest ik opnieuw griffierecht betalen. Opnieuw 73 euro welke ik net had voldaan. Daar ben ik het helemaal niet mee eens.

Kan dit zomaar?

zaterdag 20 oktober 2012