Bekroond door redactie: 10.000 punten behaald in een periode van 2012-2016
MI
Michel1001
Aantal ontvangen sterren: 2
Bekijk details

Bedoeling Wet van Dam en de praktijk

6 reacties

Dag Mensen,

Ik wilde onlangs een extra decoder toevoegen aan mijn televisieabbonement bij Tele2. Zij kwamen wel met de opmerking dat dan mijn overeenkomst vanaf heden opnieuw werd vastgesteld, zodat ik weer een jaar vastzit aan het abbonement. Dus door een ondergeschikte wijziging voor een 2e tv wordt een zogenaamd splinternieuw televisieabbonement afgesloten, met als gevolg dat ik weer een vol jaar moet wachten tot ik per maand kan opzeggen conform de wijzigingen obv de Wet van Dam.

Mijn punt is dat het wel erg makkelijk is om voor elke wijziging in mijn pakketsamenstelling aan deze wetswijziging is te ontkomen. Ik heb bijvoorbeeld ook al ruim 1 jaar internet bij tele2. Daarvoor is ook een vers abbonementje afgesloten toen ik tv erbij nam en zeg maar dag tegen de maandelijks opzegoptie voor internet. Merkwaardig.

Vraag: gaat tele2 hier niet over de grens van wat daadwerkelijk mogelijk is?

In elk geval lijkt mij dit niet de praktijk die de wetgever dmv de wetswijziging voor ogen had. Als particulier is het nu alsnog onmogelijk om rechten op te bouwen met deze gekunsteldheden van abbonnementen die 3-4 dingen tegelijk omvatten en daardoor in volledigheid zonodig moeten meewijzigen. Welke ondernemer denkt nu eens mee met de klant, wel zo slim hoor. Op termijn levert dat meer winst op.

Ik ben benieuwd.

Mvg
Michel

zondag 6 mei 2012