Ik ben lid vd Kleindier liefhebbers Nederland maar zij verplichten mij een tijdschrift abbonnement? Mag dat?

3 reacties

Hallo,

ik fok hobby matig met konijntjes. Om deze te mogen laten tatoeëren moet je lid zijn van de vereniging Kleindier liefhebbers Nederland waar je een fokkersnummer krijgt. Zonder dit nummer kun je niet lid worden van de plaatselijke vereniging die uiteindelijk je dier zal tatoeëren. De contributie van de KLN bedraagt €15, maar zij verplichten je om ook een tijdschrift af te sluiten van de kleindier magazine, die door automatische afschrijving jaarlijks op €34 op het goedkoopst is. Deze magazine bevat alle kleindieren, dus ook watervogels, knaagdieren ed.
Ik heb een uitkering en dit is blijvend. Nu heb ik contact opgenomen met de KLN of het niet mogelijk is om enkel lid van hun te blijven zonder lidmaatschap vd kleindier magazine, met ook de uitleg waarom. Hierop het volgende antwoord:

Dag Lianne,

Wij hebben begrip voor uw probleem, maar het is voor KLN ondoenlijk om de financiële situatie van onze leden te beoordelen. Daarom kunnen we helaas geen uitzonderingen maken, hoe vervelend dat ook is.
U kunt uiteraard lid blijven van uw plaatselijke vereniging en daar dieren insturen op de jongdierendag, evenals de jongdierendag van de speciaalclub, als u daar lid van bent. Alleen moet u dan passen voor de echte tentoonstellingen.

Met vriendelijke groeten,

------------------------------------
Kleindier Liefhebbers Nederland
Geri J. Glastra
Secretaris
Soetendaalseweg 14
NL-6721 XB Bennekom
T: +31 (0)318-416953
M: +31 (0)6-52695070
E: secretaris@kleindierliefhebbers.nl
W: www.kleindierliefhebbers.nl

Er zijn met mij nog meer leden die ook een uitkering ontvangen en dus een klein budget hebben om hun hobby toch uit te kunnen voeren. Maar ondanks dat ik lid ben van de plaatselijke vereniging €15 en een speciaal vereniging €15 en dus van de KLN €49 zal dit voor mij in de toekomst moeilijk worden om mijn hobby uit te kunnen voeren. Het geen waar ik enkel nog plezier uit haal.
Nu is mijn vraag, is dit rechtmatig, mogen zij je verplichten tot een abonnement op een tijdschrift? Als ik bv een fiets zou kopen, zou ik dan een tijdschrift moeten ontvangen over vliegtuigen???

Met vriendelijke groet,

Lianne

maandag 15 september 2014