Verjaring van abonnement

1 reactie

Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van een incassobureau namens de ANWB. Ik moest nog een factuur betalen. Tijdens dit telefoontje bleek dat de ANWB net een (nieuw) incassobureau in de arm heeft genomen voor hun ledenadministratie. Dus actief aan de slag.

Wat is nu het geval: Ik ben zo'n 5 jaar geleden verhuisd. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de standaard verhuisservice van de post en hoogstwaarschijnlijk ook de ANWB aangekruist. Het is in ieder geval nooit de intentie geweest om voor ze te verdwijnen. Maar moet ook eerlijk toegeven dat ik ook nooit meer aan ze gedacht heb en ze ook nooit nodig gehad heb al die jaren. Tot vorige week...

Het incassobureau had nog mijn oude adres doorgekregen van de ANWB. Via via zijn ze telefonisch bij mij terecht gekomen. De factuur was nog naar mijn oude adres verzonden.

Het gaat na navraag ook kennelijk niet om een heleboel oude facturen, maar om eentje van afgelopen november.

Nu is mijn vraag: Moet ik deze factuur betalen (met de boete van het incassobureau)? Is er in dit geval sprake van verjaring? Had de ANWB niet al veel eerder aan de bel moeten trekken en moet de ANWB er ondertussen juridisch vanuit gaan dat er geen sprake meer is van een relatie danwel een abonnement/zakelijke afspraak tussen ons?

woensdag 2 mei 2012