VVE laat klussen onnodig duur uitvoeren

4 reacties

Ik zit met het volgende probleem en weet eerlijk gezegd niet meer wat ik hiermee moet doen.

Ik woon in een huizenblok van 2 woningen boven elkaar en 6 wonigen tegen elkaar aan, officeel dus een appartement genoemd. Toen ik de woning twee jaren geleden kocht moest ik mij verplicht aansluiten bij de vve waarbij de andere huizen ook zijn aangesloten. Nu ontdekte ik vrijwel direct na het btrekken van de woning dat de dakgoot op +/- 9 meter hoogte erg lekte waardoor het balkon er onder bijna niet gebruikt kan worden. Naar lang over en weer zeuren heeft de vve (een grote vve) dan eindelijk besloten om het te gaan repareren tegen de kosten van ruim 2000,- euro. De reparatie is echter niet goed uitgevoerd en het lekte nog steeds. We zijn nu bijna een jaar verder en de vve gaat het met veel moeite nog een keer proberen tegen dezelfde kosten, want de garantie is inmiddels vervallen.

Zelf heb ik de afgelopen twee jaren veel gebruik gemaakt van een erg goede aannemer die de eerste keer al had aangeboden om alles te verhelpen voor 350,- euro en ook nu heeft hij er weer een offerte voor gemaakt voor wederom 350,- euro en mocht na tijd blijken dat het niet goed gerepareerd is dan komt hij het alsnog kostenloos herstellen. De vve wil hier echter niks van weten en geeft er in totaal 4000,- euro aan uit in plaats van 350,- euro. Ik en de andere eigenaren betalen maandelijks een flinke vve bijdrage, maar blijkbaar hebben wij totaal geen inspraak in hoe er met ons geld wordt om gegaan. Ik weet inmiddels echt niet meer wat mijn rechten zijn, wel weet ik dat ik niet uit de vve kan.

Hoe zou ik dit kunnen oplossen?
Heb ik recht op inzage in alle inkomsten en uitgaven (met gedetailleerde omschrijving) van de vve? (volgens de vve in elk geval niet)
Kan ik hier uberhaupt aan iets aan doen?

Alvast heel erg bedankt voor de hulp!

maandag 2 juni 2014