Afgewezen om zogenaamde problemen

0 reacties

Op 4 juni jl. heb ik mijn praktijkexamen gedaan voor het conservatorium. Een week later kreeg ik het goede bericht dat ik ben toegelaten. Uiteraard helemaal gelukkig en met 3 bevestigingen heb ik mijn eventuele back-up studie afgezegd en ging ik vol goede moed de zomervakantie in.

Afgelopen woensdag 4 juli kreeg ik een email met daarin de tekst dat ik niet ben toegelaten tot de opleiding. Dit bericht verbaasde mij. Immers was ik mondeling toegelaten en ik had 3 bevestigingen. Na veel bellen kreeg ik donderdag een uitleg op mijn voicemail (erg onpersoonlijk), met de info dat dit op financiële basis zou zijn. En omdat ik mijn vorige studie niet afgemaakt heb.

De reden dat ik mijn vorige studie niet afgemaakt heb heeft te maken met de volgende boetes:
Langstudeerboete & docentschapsboete. Deze twee zouden komen bovenop de gewone leskosten.

Het financiële gedeelte vind ik nog het meest verbazingwekkend. Deze mensen hebben namelijk geen inzicht in mijn financiën. Hoe weten zij dan dat ik het niet ga halen.
Bovendien ken ik mensen met flinke boetes die ook studies doen.

Kan iemand mij vertellen waar in de wet (van het onderwijs) het staat dat je iemand op financiële basis mag afwijzen.
Of is er een wet waar in staat waar een toelatingsexamen enkel op gebaseerd mag zijn. Want in WHW heb ik een artikel gevonden waarin enkel beschreven staat dat toelatingsexamens gaan over capaciteiten (uit vorige opleiding of door hun toets).
Daarnaast weet ik dat er in de arbeidswet staat dat ook mondelinge afspraken binden zijn. Weet iemand hier het artikel waarin dit vermeld staat, want dit geld geheid ook voor het onderwijs. En daarbij moet ik ook weten wat de omstandigheden zijn waarbij een instantie van het woord mag afwijken (naar mijn mening enkel na een misdrijf).

In ieder geval heel heel heel erg bedankt voor het lezen.
Alle beetjes info helpen! Mocht er iets niet duidelijk zijn laat het mij dan weten.

vrijdag 6 juli 2012