vordering collegegeld

0 reacties

Ik heb via een incassobureau een vordering gehad van fontys hogescholen.
Het betreft het collegegeld 2009/2010 á €1620,- + incassokosten.

Ik heb een overeenkomst betaling werkgever voor dat collegegeld, maar helaas heeft Fontys mij pas in juli 2011 (na 2 jaar!) een aanmaning gestuurd, en kwam ik er dus ook op dat moment pas achter dat mijn (inmiddels ex-)werkgever niet had betaald.
Ik heb daarop direct contact opgenomen met de werkgever en zij zeiden mij toen toe dat ze de factuur direct zouden betalen. Toen ik in augustus 2011 nog een aanmaning van fontys kreeg heb ik weer contact opgenomen met werkgever, maar die bleek toen ineens failliet verklaard te zijn.

Daarop ben ik direct langsgegaan bij fontys om dit te melden en een kopie van de getekende werkgeversverklaring op te vragen (om deze naar de curator te sturen). Deze verklaring konden zij mij echter niet doen toekomen, waarna ik heb gezegd dat ik dat bedrag dan niet ging betalen.

Nu heb ik onlangs dus een vordering gekregen. Na contact met fontys heb ik ondertussen wel de getekende overeenkomst gemaild gekregen en heb ik het openstaande bedrag naar fontys overgemaakt om onder de vorderingskosten uit te komen.

Nu is mijn vraag (na dit hele inleidende verhaal) of ik dat bedrag (geheel of gedeeltelijk) van fontys terug vorderen, omdat ik vind dat zij nalatig zijn geweest.
Hadden zij namelijk de aanmaningen niet alleen naar de werkgever, maar ook naar mij (als hoofdelijk aansprakelijke) gestuurd, dan was dit allang betaald geweest door de werkgever en had ik nu niet ineens voor deze kosten gestaan. (Zij hebben toegegeven dat het vervelend is dat dit niet is gebeurd, maar dat komt door hun (lesgeld)systeem, en dit zou met het nieuwe systeem opgelost moeten zijn - heb ik dus niets aan).

Is het eventueel ook nog mogelijk om deze kosten nog via de curator te claimen (na meer dan een jaar)?

Of heeft iemand nog een ander idee om dit bedrag terug te kunnen vorderen, want ik vind echt dat ik door de manier van handelen van fontys erg benadeeld ben.

Alvast bedankt voor de reacties (en het lezen van dit verhaal) ;-)

Jochen

donderdag 1 november 2012