Boot gekocht via Marktplaats

1 reactie

Vorige week hebben wij via marktplaats een 2e hands roeiboot gekocht. Wij hebben de boot in Amsterdam bezichtigt en daar ter plekke betaald en meegenomen, we zouden ermee naar Haarlem varen.

Op het moment dat wij de boot kochten, wisten we dat motor slecht onderhouden was, 3 jaar stil had gelegen en al 35 jaar oud was. Dat die niet lang mee zou gaan wisten we en hebben daar de aankoopprijs op aangepast. Inderdaad, na 2 uur varen hield de motor er mee op en brak ook de ophanging. Dit was een risico, waar we voorop hadden gerekend, gewoon pech dus.

Nadat we de boot naar Haarlem hadden gevaren, heeft hij 1 week in de gracht gelegen. Zaterdag zouden wij hem uit het water halen, om op te knappen. De boot was behoorlijk geroest. Zaterdag, nog voordat we de boot uit het water hadden getakeld, bleek er een behoorlijk gat in de bodem van de boot te zitten. De boot maakt water en is niet meer te gebruiken. De bodem is zo geroest, dat hij niet meer te repareren is (gesproken met een reparateur.)

Allereerst hadden we natuurlijk bij de aankoop beter moeten oordelen, en de roest moeten zien, onze fout dus. De verkoper heeft bij het verkopen nadrukkelijk gezegd dat we garantie "tot de hoek" hadden, en dat we kregen wat we zagen. Nu snappen we best dat de motor stuk is gegaan, dat maakt verder niet uit. Maar zitten nu dus ook zonder boot, omdat hij bij verkoop gewoon in te slechte staat was.

We hebben de boot voor 700EURO gekocht en er van Amsterdam tot Haarlem mee gevaren, nu een week later hebben we niets meer, geen boot en geen motor.

De verkoper wil ons niet tegemoet komen. Hebben wij ergens recht op? Of hebben we de situatie gewoon verkeerd ingeschat, en dus pech?

woensdag 2 juni 2010