Huur tegoed videoland niet meer te besteden in ander filiaal

1 reactie

Graag leg ik u het volgende dilemma voor:

Een aantal maanden geleden heeft mijn man bij videoland Assen-marsdijk (vanaf nu genoemd filiaal 1) gebruik gemaakt van een aanbieding nl. voor 50 euro tegoed kopen en voor 100 euro ontvangen.
Hij heeft bij aankoop gevraagd of dit ook in het filiaal in het centrum van Assen (vanaf nu genoemd filiaal 2) besteed kon worden. Dit was geen probleem. En inderdaad, in de praktijk bleek dat geen probleem te zijn.

Vorige week wilde mijn man iets huren bij filiaal 2. Tot zijn verbazing moest hij geld betalen. Hij vertelde dat hij nog genoeg huurtegoed had staan (nog zo'n 60 euro) en begreep niet waaarom hij ineens moest betalen.

De werkneemster vertelde dat het huurtegoed dat bij filiaal 1 was gekocht, niet meer gebruikt kon worden in filiaal 2 omdat er in fil. 1 een nieuwe eigenaar heeft.

Vervolgens is mijn man naar filiaal 1 gegaan om eens het één en ander uitgelegd te krijgen. Hij zag dat er op de deur van het filiaal nog steeds aangegeven werd dat je tegoed ook besteedbaar is in andere filialen. Dat heeft hij genoemd maar dat maakt niets uit, hij had gewoon pech.

Toen is mijn man onverrichte zaken naar huis gegaan. Hij heeft een fotocamera opgehaald en is terug gegaan naar filiaal1 om een foto te kunnen maken van het bewijs op de deur. Dit bleek inmiddels uiteraard verwijderd te zijn.

Nu is mijn vraag aan u:
Wij hebben het huurtegoed gekocht onder deze voorwaarden dat het besteed kon worden in het filiaal in het centrum van Assen. Dit is bij aankoop nagevraagd en bevestigd dat het kon.
Het kan toch niet zo zijn dat ineens de voorwaarden veranderd zijn waardoor we nu een heel eind verder moeten rijden om een filmpje te huren in een filiaal waar bijna geen films te huur zijn? Het is een heel klein winkeltje waar het assortiment bijzonder klein is. Tevens is dit filiaal alleen maar op vrijdag, zaterdag en zondag open.

Inmiddels heb ik wederom contact gehad met filiaal 2. Deze geeft aan bereid te zijn het huurtegoed over te nemen maar ze weten ook uit ervaring dat filiaal 1 dat niet wil doen.
Ik heb mijn klacht bij de klantenservice van videoland neergelegd. Zij gaven mij het volgende antwoord:

"Winkel 2 heeft gelijk, in het verleden konden de franchisers elkaars tegoeden overnemen, maar vanwege de overstap op een nieuw systeem is dit helaas niet meer mogelijk. De winkel in Assen-Marsdijk heeft dit bericht te laat van zijn gevel gehaald.

Wat ik u aanraadt is het om contact op te nemen met de winkel waar u graag zou willen huren en vragen hoe zij er tegenover staan om het tegoed over te nemen. Het achterhalen van het tegoed is voor hen nog wel mogelijk, maar dan zullen zij contact moeten hebben met de andere winkel en beide eigenaren zullen dit met elkaar moeten overleggen om dit te kunnen regelen."

Kortom: ze kunnen ook niets voor mij doen.

Graag zou ik wat meer informatie willen hebben over hoe ik dit zou kunnen oplossen. Kunt u mij hierin adviseren?

Vriendelijke groet, M. de Vries.

donderdag 3 juni 2010