Kosten en geen retourrecht testzadel

4 reacties

Beste mensen,

Via de website Futurmshop heb ik een testzadel aangeschaft. http://www.futurumshop.nl/product/6152-0004-N0709-TEST/748/selle-smp-evo...

Nu blijkt het te gaan om een gebruikt zadel dat ik slechts 14 dagen op proef krijg, het zadel is in een andere kleur dan het plaatje of besteld. Eigenlijk is het dus een huurconstructie, waarbij ik 25 euro aan 'kosten' moet betalen.

De informatie vind ik misleidend op de website. Er staat immers duidelijk een niet goed geld terug procedure en een 14 dagen herroepingsrecht vermeld in de rechterbovenhoek.

Ik ging er vanuit dat het risicoloos een testzadel te bestellen viel, een zadel dat zich nog in de testfase bevind en daarom goedkoper werd aangeboden.

Het bedrag van 25 euro is immers een bedrag waar menig goede zadels voor te koop zijn op internet. Het laatste dat mij logisch leek is dat het om een huurconstructie ging. Dit vind ik ook niet duidelijk worden uit de vragen en antwoorden is mij ook niet opgevallen dat ik hen geld geef om een lagere korting te krijgen dan het bestedingsgedrag voor te 'testen' of het geheel kwijt ben. Ook de opmerking: slechts 1 per klant, doet vermoeden dat het om een speciale kortingsactie gaat.

Het bedrijf had het zadel niet eens op voorraad en verstuurde het 14 dagen later, wat ook raar is als het om een huurconstructie gaat, dat je eenzijdig een latere datum de huurperiode of 'testen' zoals zij het noemen, laat ingaan. En dan laten bezorgen door TNT, met de mogelijkheid dat het bij de buren afgegeven mag worden. Wat ook gebeurt is, doordat ik een week in het buitenland zat voor mijn werk. En zodra ik het pakketje een week later van de buren krijg, direct aan hen meldt dat ik een verkeerd zadel heb ontvangen (rood en gebruikt) en ik een nieuw zadel wens, wordt ik opgebeld en uitgelegd dat het slechts 14-dagen te leen is voor die 25 euro. Met terugwerkende kracht begrijp ik de tekst in de rode letters, welke niet duidelijk was tijdens het bestellen.

Ik heb hen gemeld, telefonisch en schriftelijk (via de mail) dat ik niet eens ben met een huurconstructie en mij beroep op die tekst in de rechterbovenhoek ter herroeping van de koop. Echter zij zijn niet bereid dit te honoreren, doordat ze in de rode letters gemeld hebben dat er 25 euro 'kosten' zijn en dat er geen herroeping mogelijk is.

Ik heb hen aangegeven het zadel direct terug te sturen als ik de schriftelijke garantie heb gekregen dat het aankoopbedrag van 25 euro terugkrijg. Alleen willen zij dat niet geven. Zij vinden dat ze recht hebben op die 25 euro. Ik vind het onzin, dat zij onbegrijpelijk hoge kosten maken is hun probleem toch? Maar toch niet die van mij als consument? Ik ben bereid om het zadel op mijn kosten terug te sturen, in plaats van de gratis terugstuur mogelijkheid. Alleen wil ik wel mijn aankoopbedrag terug.

Nu is er een padstelling. Ik wil het zadel graag retourneren, mits ik mijn geld terugkrijg, zo niet dan stuur ik ook niets terug. Zij willen het zadel terug, maar mij niet het geld teruggeven.

Graag hoor ik hoe rechterlijk de vork in de steel zit en of zij wel een dergelijk hoog kosten bedrag kunnen opvoeren en tegelijk de herroepingsregel buitenspel zetten, terwijl ze die ook op diezelfde pagina groots en duidelijk vermeld hebben staan. Zeker in ogenschouw nemend dat ze eenzijdig de het 14-dagen later versturen en hier enkel een mailtje over sturen (met de mededeling dat mijn 'order' 14 dagen later geleverd wordt). En het afgegeven is bij mijn buren en ik feitelijk zelfs minder dan een week dan zou 'huren' en ik direct na opening van de doos mijn ongenoegen heb kenbaar gemaakt aan de verkopende, of in dit geval verhurende partij.

Mij is testen als geld betalen voor een periode een onbekend fenomeen. Testen is ofwel gratis, danwel gereduceerd iets aankopen. Niet geld betalen om iets tijdelijk te mogen gebruiken, dat heet huren. Zeker als ik meerdere goede zadels via andere websites voor 20-30 euro kan kopen, lijkt mij dus logischer te mogen verwachten dat het een aankoop betreft van een product in testfase.

donderdag 11 november 2010