Niet betalen van facturen

7 reacties

ik heb van een opdrachtgever een vraag gekregen om werkzaamheden uit te voeren voor een verbouwing. Met name wat een verbouwing moet gaan kosten en wat er mogelijk is.

Naar aanleiding van deze vraag heb ik het e.e.a. uitgewerkt, waaronder een financieel overzicht. In dit financieel overzicht heb ik mij te maken kosten tbv van de verbouwing en de kosten benoemd voor de werkzaamheden voor bovengenoemd onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek is er een bespreking geweest waarin ik hun vragen heb toegelicht. Na de bespreking heb ik hun een factuur gestuurd van de gemaakte kosten (welke overeenkomen met de kosten in het financieel overzicht). Echter willen ze de factuur niet betalen om de volgende reden:

- ik heb geen offerte gemaakt;
- ik heb geen overeenkomst gesloten.

Ik geef aan dat het aannemelijk is als de vraag wordt gesteld om werkzaamheden uit te voeren hier kosten tegen over staan. Tevens staan de kosten vermeld in het financieel overzicht en wisten ze voordat ik kwam om toe te lichten wat ik zou gaan factureren?

Vraag wie heeft er gelijk en mocht ik gelijk hebben is dit een goede basis om de niet betaalde factuur uit handen te geven aan een incasso bureau?

Ps. tijdens de bespreking hebben ze aangegeven dat ik verder moest gaan met mijn werkzaamheden. een week later gaven ze aan dat ik alle werkzaamheden stop moet zetten. Als ik geen overeenkomst heb hoeven ze toch ook niet aan te geven dat ik mijn werkzaamheden stop moet zetten?

dinsdag 13 april 2010