Vraag over trouwlocaties

4 reacties

Goedemiddag!

Wij hebben juli 2010 heel veel trouwlocaties afgezocht en op een gegeven moment dachten wij de locatie gevonden te hebben. Daar hebben we in juli een optie gezet, en na veel heen en weer mailen en reizen (omdat telkens dingen in de offerte fout stonden door tussenpersonen) hebben wij begin september 2010 alles definitief gemaakt.

Eind november 2010 werden we gebeld dat er per ongeluk een dubbele boeking was en of wij onze dag anders wilden indelen; logisch, wilden we niet. We hadden met deze locatie exclusiviteit afgesproken voor de héle dag. 10 dagen voor de bruiloft moesten we de hele rekening betalen en geen aanbetaling.

Wij hebben gezegd dat we gewoon nog steeds zoals afgesproken onze dag wilden hebben, zeker omdat we ruim een half jaar geleden dit al hadden gemeld en meer dan 3 maand geleden definitief hadden gemaakt. Eerst werd gezegd: OK dan gaan we dat regelen, vervolgens kregen we een brief dat ze onze héle huwelijksdag hebben geannuleerd, en dat ze dit mogen omdat het meer dan een half jaar voor onze dag is.

a) in onze voorwaarden stond: de Uniforme Voorwaarden Horeca zijn van voorwaarden, dit betekent dat u kunt annuleren kosteloos tot 6 maand van te voren.
b) dit was het enige wat er in stond over de voorwaarden; de rest hadden we nooit gezien.

Wij hebben nu de voorwaarden doorgelezen en zijn nog steeds van mening dat dit niet zomaar kan.

Wat we zouden afnemen
1) exclusiviteit van het landgoed voor de hele dag
2) aankleding van de locatie
3) bediening de hele dag en ook drinken, eten, etc.
4) vervoer
5) overnachting
6) de huwelijksceremonie zou daar ook plaatsvinden waar hun ook de aankleding voor zouden doen

Kortom: onze hele dag zou daar worden afgenomen.

Wat nu?? Iedereen die huwelijksvoorbereidingen doet weet dat er bepaalde periodes zijn in het jaar waar alle locaties 'hot' zijn. Wij trouwen in zo'n periode en vonden het in juli 2010, bijna een jaar voor onze dag, moeilijk om opties te krijgen. Nu hebben we volgens de locatie helemaal niets meer. We hebben al heel veel kosten gemaakt (jurk, fotograaf, gegrafeerde ringen, vrije dagen voor ons en hele familie, vooraankondigingen in de vorm van kaarten en daarnaast de emotionele situatie waar we voor deze dag hebben gekozen)

Weet iemand of dit zomaar mag?? Wij zijn van mening van niet en proberen dit te onderzoeken, graag willen we de hulp van alle experts die dit zullen lezen.

Mochten jullie meer informatie nodig hebben, laat dit dan weten. Het komt er op neer dat door een fout van de locatie ze onze dag hebben geannulleerd omdat blijkbaar de andere partij meer belang had (in de vorm van geld, want wij waren EERDER)

WIj horen het graag :(

zaterdag 18 december 2010