Webdesigner geeft onduidelijke handleiding waardoor site niet in te vullen is.

0 reacties

Ik heb vorig jaar een opdracht aan een webdesigner gegeven voor het maken van een website voor mijn hobby/bedrijfje. Ik heb uitdrukkelijk aangegeven wat er op de site moest komen en welke subpagina's ik wilde hebben. Ik had voor deze webdesigner gekozen omdat hij o.a.diversen aantrekkelijke sites in zijn portfolio had zitten en op zijn site aangaf hulp te bieden bij het invullen van de site indien het ondanks de verstrekte handleiding niet zou lukken.
(Na heel wat heen en weer gemail om de lay out te krijgen zoals ik hem wilde hebben plaatste ze de site online. Hier werd al een fout gemaakt omdat een bepaalde foto niet als afgesproken op mijn site is gekomen.)
Aangezien ik weinig verstand heb van websites maken ging ik ervan uit dat het wel zou gaan lukken met het invullen van de sites want als ik er niet uitkwam zou ik hulp krijgen.
Met de handleiding kon ik niks beginnen hier stonden aanwijzingen in het engels in terwijl de teksten op de bewerkings pagina nederlands zijn. En de nederlandse aanwijzingen 2x op dezelfde pagina stonden. Na diversen mailtjes naar de webdesigner voor de beloofde hulp kreeg ik alleen mailtjes terug met de vraag of ik precies kon zeggen waar ik niet uitkwam. Zelfs nadat ik aangaf dat als ik had ingelogd al geen idee meer te hebben hoe verder te gaan,kreeg ik wederom een mail met dat hij niet begreep wat ik bedoelde.
Gelukkig bood een kennis van mij aan om hier zijn tanden in te zetten en heeft met veel moeite diversen teksten en foto's op mijn website gekregen. Het gebruikte programma (Wordpress) laat niet toe dat je b.v.een nieuwe alinea wil beginnen ook hier kwam de webdesigner niet met de oplossing, je tekst verspringt dus constant en loopt in elkaar over. Vervolgens wilde mijn kennis een gastenboek plaatsen dit kon niet zonder een "code" na contact met de designer kwam er als reaktie dat hij dacht dat ik al een gastenboek had?
Als je geen website hebt en nooit gehad hoe kan ik dan wel een gastenboek hebben?? Hij gaf wel aan dat hij tegen betaling wel kon helpen!

De website werkt dus niet zoals beloofd is en ikzelf kan op dit moment nog niks zelf toevoegen of wijzigen, kan iemand mij vertellen wat voor stappen ik kan ondernemen om duidelijk te maken aan de webdesigner dat dit absoluut niet aan de verwachtingen voldoet? En hoe dit aan te pakken?

Alvast bedankt,
Mvg. Sam

zaterdag 16 april 2011