Autosleutel niet aangekomen per post

2 reacties

Casus:

Ik heb via marktplaats begin februari bij een particulier een auto gekocht, naar de overschrijving en betaling aan de balie van het postkantoor werden buiten de sleutels overhandigd. Ik als koper ontdek 1 sleutel en 1 cv kastje aan het ringetje bij de overhandiging en vraag waar de reserve sleutel + het bijbehorende CV kastje is.
De verkopende particulier antwoord: "Deze ben ik kwijt maar verstuur het zodra ik het gevonden heb". (Kan bevestigd worden door een maatje van mij die op dat moment mee was).

Op dat moment was ik daarmee akkoord gegaan en naar ongeveer 10 dagen, bellen sms'en en mailen verschijnt er op 15 februari een envelop. Zonder afzender en inhoud maar wel met een briefje. De envelop is met de tnt verstuurd en voorzien van 1 postzegel t.w.v. ? 0,44. In het briefje staat beschreven dat in de envelop een sleutel en een kastje zit + een label met beschrijving van de auto. De sleutel en het kastje zitten er beide NIET in. Gelukkig is er bij de post wel het CV-kastje gevonden en reeds opgehaald maar de sleutel is nog steeds spoorloos. Iemand heeft dus de sleutel (Medewerker bij de TNT? Die ook het adres weet waar de auto staat? Of zat de sleutel er echt niet in en is hier over gelogen ?)

Ik durf mijn auto niet meer veilig te parkeren.
Wie o wie is er aansprakelijk?

Welke stappen kan ik nu gaan maken?
Ik zou graag al mijn sloten willen laten vervangen op de kosten van de verkopende partij.

Met vriendelijke groet,

Kees

woensdag 30 maart 2011