ontevreden klant bij schilderwerk

1 reactie

Geschetste situatie. Klant vraagt schilder om het plakken van glasvezelbehang in slaapkamer, schilderen van balken, kozijnen en schuifdeuren in slaapkamer.
Klant vertrekt naar buitenland, geeft de sleutels aan schilder en geeft aan dat de schilder wel weet wat er moet gebeuren. Prijsopgave was niet mogelijk aangezien onduidelijk is hoe de situatie onder de aanwezige behanglaag is.
Na verwijderen van behang blijkt dat de muren ongelijk zijn waardoor glasvezelbehang plakken niet mogelijk is. Schilder kent personen in kwestie ook privé en heeft op eigen initiatief _ zonder communicatie_ maar naar eer en geweten een alternatief op de muur gemaakt dat de ongelijke muren verdoezeld.

Situatie nu:
Klant ontevreden en deze weigert nu de kosten te betalen (ca. 100 uur werk en materiaalkosten). Klant weigert in te zien dat het aantal vermelde uren gemaakt is en stelt dat het oorspronkelijke factuurbedrag veel te hoog is. Ondanks de toelichting dat de geboden oplossing qua kosten vergelijkbaar is met het plakken van glasvezelbehang.

Schilder heeft als oplossing inmiddels een creditnota gemaakt waardoor nu alleen de kosten van het verfwerk en de daarmee gemoeide uren zijn gedekt. Het verschil zou de klant kunnen gebruiken voor het veranderen van de ongewenste wanden.
Schilder heeft echter ook gezondheidsproblemen en heeft mede door andere bijkomende zaken aangegeven dat met het sturen van de creditnota hij zijn handen van de verder uit te voeren werkzaamheden aftrekt.

Nu wil de klant herstelwerkzaamheden uit laten voeren door of de schilder of zelf een schilder te zoeken en de daarmee gemoeide kosten verhalen op de schilder. Schilder wil en kan door het gebeuren geen werk bij deze klant meer uitvoeren.

Vraag:
Wat zijn mogelijkheden om hier een oplossing in te vinden?
Is het realistisch van de klant om de kosten voor het werk aan de wanden alsnog op de schilder te verhalen terwijl deze inmiddels een creditnota heeft gestuurd. Het verschil tussen de oorspronkelijke factuur en de uiteindelijke factuur is ruimschoots voldoende om de wanden naar de wens van de klant aan te laten passen.

Graag uw reactie.

vrijdag 2 juni 2017