Problemen met mijn, als particulier, verkochte auto

7 reacties

Ik heb mijn auto 5 weken geleden verkocht. Peugeot 206 cabrio uit 2001 (16 jaar oud! ) voor €2.700.
Voordat ik mijn auto wilde verkopen heb ik mijn auto nog naar de garage laten brengen voor een reparatie en voor de APK keuring. Hier heb ik 700€ voor betaald. en de garage verzekerde mij dat de auto nu helemaal goed is en dat er geen kosten meer aankomen alléén de banden moeten volgend jaar vervangen worden.

Daarna besloot ik mijn auto te verkopen en online op facebook te zetten. Een meisje had hierop gereageerd. Zij wilde echter nog wel naar een garage om de auto te laten nakijken. dat is haar goedrecht en zo zijn we naar een garage van haar keuze gegaan. De garage vertelde dat de auto qua roest er nog erg netjes uitziet voor zijn leeftijd. maar de banden moeten volgend jaar vervangen worden (zoals de vorige garage ook zei en ik dat meisje ook al heb verteld) en deze man van de garage zei ook dat er veel roest op mijn uitlaat zat en dat deze vervangen moet gaan worden binnenkort. Ook lekte een slang van de stuurbekrachtiging maar dit was maar heel klein.
Het meisje heeft deze informatie allemaal gehoord (ze stond erbij) en na al deze dingen die dus mis zijn, is de rest blijkbaar goed want er is verder niks benoemd... na dit bezoek is het meisje akkoord gegaan met de koop en heeft ze een aanbetaling gedaan van 300€. de auto zelf kon ze pas 1,5 maand later komen ophalen en de rest van het bedrag betalen.

1,5 maand later heeft ze de auto om kwart over 6 's avonds gekocht van mij. Ze heeft mij het bedrag betaald en zij kreeg de auto mee. Echter kon de volgende dag de auto pas worden overgeschreven (want alles was al dicht)

NU stuurt ze mij dat zij op de dag na de aankoop. Door een garage heeft laten constateren dat de uitlaat blijkt te lekken en deze is dichtgesmeerd? Hier heb ik van de beide garages helemaal nooit iets van gehoord en zij verwijt mij nu dat ik zelf heb lopen 'knutselen' aan mij auto. Ik ben geen automonteur en heb heel weinig verstand van auto's. Deze constatering vind ik ook zeker niet netjes omdat zij een aanname doet. Ook zegt ze dat de slang van de stuurbekrachtiging lek is en dat ik maar moet betalen. (Deze informatie wist ze al van de garage, en daarna is ze met deze informatie akkoord gegaan met de koop)
De dag dat ik mijn auto verkocht was ik dus in de veronderstelling dat naast de dingen die de garage heeft benoemd, en het meisje ook van op de hoogte is, dat mijn auto verder goed was. Ook reed de auto nog steeds goed en heb niks geks gemerkt. Nu vraag ik mij af, kan zij mij hier aansprakelijk voor stellen? Ze beweert dat de garage een rapport heeft opgesteld waaruit blijkt dat het dichtsmeren van de uitlaat al 1 of 2 maanden geleden gebeurd moet zijn en dat de stuurbekrachtiging dus lekt.
En nu zegt ze dat ik haar geld moet betalen en dat als ik dat niet doe. zij er een zaak van maakt en dat ik dan 1300 moet betalen voor een hoge offerte bij een andere garage.

hoe sterk sta ik in mijn recht? Want ik heb voor zover ik weet aan mijn meldingsplicht en onderzoeksplicht voldaan. Daarbij ben ik geen automonteur en denk ik dat de auto verder in orde is (op die punten na, waar zij van op de hoogte was) zoals ik van 2 garages te horen heb gekregen. Plus de auto is 16 jaar oud en ze heeft er geen te hoge prijs voor betaald.

woensdag 24 mei 2017