Verkopende partij op Catawiki ontbindt verkoop onder valse voorwendselen

5 reacties

Goedendag,

Enige tijd geleden heb ik via Catawiki voor een realistisch bedrag een kavel kunnen bemachtigen na een korte biedingsstrijd met andere geïnteresseerden. Na enige tijd van radiostilte kwam er bericht van Catawiki dat de verkopende partij niet kon leveren omdat het product 'kapot gevallen' zou zijn.
Ik heb op dat moment direct aangevoerd bij Catawiki dat dit verhaal regelmatig door verkopers op andere platforms wordt aangewend wanneer ze elders een betere prijs denken te bekomen of er zich via een omweg een andere geïnteresseerde heeft aangediend en dat ik volledig de verwachting had dat dit kavel eenzelfde lotsbestemming zou hebben.
Catawiki gaf aan niets te kunnen doen, de verkoper kon geen bewijs leveren van breuk en Catawiki heeft als gevolg daarvan een boetefactuur gestuurd om de gemaakte kosten te verhalen.
Mijn betaling kwam retour en daarmee leek de zaak afgehandeld, al had ik er een hard hoofd in dat het kavel inderdaad stuk was gevallen (temeer daar het een kavel bestaande uit 3 stukken betrof).

Nu 9 maanden na dit incident, verschijnt er op Marktplaats een advertentie van dezelfde verkoper (account op dezelfde naam, met dezelfde woonplaats en zelfs identieke foto's zoals destijds op Catawiki gebruikt) van exact het kavel dat ik destijds op Catawiki had gewonnen. De vraagprijs is nu echter 30x wat ik destijds als winnend bod had, totaal onrealistisch, maar dat doet er verder niet toe lijkt me, vragen staat immers vrij en kennelijk vind de verkoper dit dan wel realistisch.
Ik heb, dat leek me wel passend, exact het bedrag geboden dat ik destijds bij Catawiki betaald heb.

Bij Catawiki heb ik uiteraard direct verhaal gehaald en screenshots van zowel de veiling alsook de advertentie op Marktplaats doorgestuurd. Ze hebben binnen 1 dag gereageerd en contact opgenomen met de verkopende partij (immers zijn de gegevens in het systeem van Catawiki bekend) om aan te geven dat ze zich niet aan de verkoopregels houden, maar daarmee houd het voor Catawiki op, zo zegt men.
Tevens heb ik de verkoper op de hoogte gesteld van het feit dat deze misdraging niet onopgemerkt is gebleven en heb ik verzocht om de oorspronkelijke rechtsgeldige verkoop alsnog af te wikkelen onder dezelfde voorwaarden als destijds na afloop van veiling van toepassing waren. Ik heb ook aangegeven dat ik, bij geen gehoor, verdere stappen zal gaan ondernemen.

Ik ben namelijk van mening dat in dit geval de verkoper aperte onwaarheden heeft verkondigd om onder de verkoop uit te komen, waarbij heel bewust onder valse voorwendselen alsnog een ontbinding van de overeenkomst tot stand is gekomen. Nu de verkoper, bij wijze van adverteren onder eigen naam van exact hetzelfde object tegen een aanzienlijk hogere prijs wederom dit artikel aanbiedt en dus blijkt dat de verkoop onrechtmatig ontbonden is lijkt het mij dat ik de aanbieder in kwestie toch op enigerlei wijze terecht moet kunnen roepen? Of dat ik aanspraak kan maken op een vergoeding die in verhouding staat tot de waarde van het artikel dat ik gekocht heb?

Ik zie veel artikelen op het internet waarbij bieders spijt hebben van een aankoop en deze willen retourneren, waarbij de antwoorden allemaal vrij duidelijk zijn. Omgekeerd vind ik echter geen aanknopingspunten wat te doen wanneer de verkopende partij zijn verkoop ongedaan wil maken.
Het kan toch niet zo zijn dat verkopers een kavel laten veilen omdat ze er geen vaste prijs aan willen/kunnen hangen, om dan bij afsluiten van de veiling teleurgesteld te zijn in het resultaat en de verkoop onrechtmatig ontbinden en dan 9 maanden later alsnog tegen een vaste prijs op een ander platform aan te bieden. Ik zou daarom graag horen wat mijn mogelijkheden zijn in deze situatie.

woensdag 17 januari 2018