koppeling versleten binnen 3 maanden

1 reactie

Zwanenburg 12-11-2017

Beste V.O.F. Kwinten Autobedrijf,

Bij deze zoals telefonisch besproken de mail van Auto Trust en de mail met de prijsopgave van de reparatie die dan moet worden uitgevoerd.
Zoals eerder een maand geleden wel bij u en als bekend bij Auto Trust, was het probleem gemeld dat de koppeling volgens mijn beleving erg hoog zat. Dit werd volgens een medewerker van Auto Plaza gelegen aan de Accason 3 te Amsterdam-Sloterdijk (Dhr. Paul ) gezien met de woorden “dit is inderdaad erg hoog” maar volgens mij is dat normaal bij Seat.
Ik dacht ook van ok en neem dit van de beste man aan.
Mijn zoon, eigenaar van deze Seat Ibiza, is in geheel niet technisch aangelegd en had mij dit ook aangegeven dat hij dit vreemd vond ! Maar dacht ook het zal wel zo zijn dan!
Hij zei mij vind het wel raar en vervelend maar misschien is het gewoon wennen. Tenslotte is elke auto anders.
Nu een maand verder is mijn zoon voor een aantal weken in het buitenland en zei tegen mij “pap” als je mijn auto nodig hebt kun je hem gebruiken. Ik heb een auto maar toevallig moest mijn vrouw weg met de auto en dus pakte ik zijn auto. Ben er het afgelopen weekend mee weg geweest en kwam toch tot de conclusie dat dit volgens mij toch niet ok was. Ik ben toen langs drie verschillende garagebedrijven gegaan die allemaal (zonder eigenbelang hierbij te hebben) dezelfde diagnose stelde. Een diagnose gesteld door gediplomeerde 1e monteurs die ter plekke dit erkende en zeiden dat dit niet goed was en wel degelijk versleten zou zijn. Deze bevindingen waren eigenlijk al direct bij het wegrijden toen ze tesamen met mij een proefrit wilde en gingen maken.
Ik was niet helemaal verast, maar wilde uiteindelijk ook deze test uit laten voeren door een erkende Seat dealer. Toe ben ik met een leugentje om bestwil naar A Point gereden te Badhoevedorp met de vraag of iemand even wilde kijken en luisteren naar het vreemde geluid van een van de achterwielen. Er ging een monteur met me mee om even een testrit te maken. Wat hij toen direct ondervond nadat hij de auto in de eerste versnelling had gezet en wilde wegrijden dat deze koppeling niet goed meer was en was versleten. Ik antwoordde ook direct nadat hij net van het bedrijventerrein was weggereden dat dit ook een bevinding van mij was, en meerdere garagebedrijven dit ook hadden geconstateerd. Ik had helaas toch gelijk en het voelde niet goed. Nu vind ik dat dit zeker na amper drie maanden na aankoop niet mag gebeuren en dat dit opgelost moest worden door het autobedrijf waar ik en mijn zoon deze hebben aangeschaft. Blijkt dat volgens afspraak en extra aangekochte garantie contract dit probleem moest melden bij deze instantie, wel genaamd Auto Trust.
Dit heb ik ook in opdracht van en voor mijn zoon gedaan. Heb dit telefonisch gemeld en ook een na alle redelijkheid begrijpende medewerker van Auto Trust de mededeling dat dit inderdaad vanwege de kortgeleden aanschaf niet geheel redelijk was en hij zich hier over ging ontfermen en met jullie (Autobedrijf Kwinten )dit ging bespreken.
Ik ben er ook van overtuigd dat dit geheel kosteloos wordt gerepareerd. En onder garantie valt. Maar omdat ik een geheel niet terecht antwoord terug gemaild oorlog van Auto Trust (die aangeeft contact met jullie te hebben gehad) dat dit niet onder garantie valt en hier niets aan kunnen doen” ben ik genoodzaakt toch dit vervelende voorval te bespreken, en jullie hier dan ook jullie verantwoordelijkheden in stellen, zoals telefonisch besproken wat nu. Ik eis dan ook dat dit op zeer korte termijn wordt hersteld zodat mijn zoon nog vele veilige km kan maken met zijn eerst auto. Die volgens jullie allemaal streng worden gecontroleerd worden voordat ze verkocht worden. Dan ook door jullie erop wordt gewezen dat hij extra garantie aan kan schaffen waardoor hij minimaal zes maanden gegarandeerd veilig zonder extra kosten van zijn auto kon genieten. Dit geven jullie ook aan op het internet en op de site van jullie. Ik “citeer:” Wij werken samen met een gespecialiseerde garantie verzekeringsmaatschappij, Auto Trust. Voor € 250,00 kunt u het garantiepakket bijkopen. In dit pakket zit inbegrepen 6 maanden garantie bij Autobedrijf Kwinten en een garantieverzekering van 6 maanden. Dit is de Auto Trust Exclusief Garantieverzekering. Garantiewerkzaamheden kunnen bij alle merkdealers in heel Europa uitgevoerd worden. Wilt u onze garantiebrochure ontvangen? Mail ons. Garantie is tenslotte garantie, 6 maanden garantie op alle onderdelen van de auto. Autobedrijf Kwinten, verkoop van uitsluitend dealer onderhouden auto's waarvan de volledige historie aanwezig is.

Ik geef jullie dan ook de gelegenheid om dit op te lossen.
Ik verwacht dan ook van u als verkopende partij dat u dit oplost met Auto Trust en dit tot een positief eindresultaat zal leiden.
Hoop u voldoende te hebben geïnformeerd en verwacht dat dit op zeer korte termijn wordt opgelost zonder noodgedwongen verdere juridische stappen te moeten ondernemen.

M.v.g.
A. Fuchs
iepenlaan 110
1161 TH
Zwanenburg
Vader van Donovan Pereira en vertegenwoordiger in zaak auto Seat Ibiza met kenteken 42-SRJ-8

maandag 13 november 2017