Ik heb een paar goede tips om te voorkomen dat je wordt opgelicht op websites,webwinkels,marktplaats en ebay!

0 reacties

Hey hey,

Hier een paar tips,hoe je kan voorkomen dat je wordt opgelicht door webwinkels,veiling websites zoals ebay of websites zoals markt plaats.
Als eerste,voordat je begint om iets te kopen op internet van welke webwinkel of website ook, is het raadzaam om een paypal account aan te maken op http://www.paypal.nl/nl
Paypal heeft als voordeel,dat je als koper beschermd bent.Je gaat namelijk met de verkoper van het desbetreffende produkt een soort kopers contract aan.
Mocht de verkoper je geen produkten leveren terwijl je toch betaald hebt,dan heb je 45 dagen de kans om je geld terug te claimen(beter als ideal!!!want daar heb je 0% kans om je geld terug te krijgen;))
Koop en betaal alleen met ideal als je 1000% weet dat die website of webwinkel te vertrouwen is(www.kijkshop.nl bijvoorbeeld)
Paypal is handig voor websites zoals marktplaats en ebay.Ook is paypal handig als je spulletjes koopt die boven de 100 euro kosten.
Mocht je dan eens opgelicht worden,heb je in iedergeval 99% kans dat je je geld terug krijgt:)

Ten tweede:

Als je op een website spullen koopt,kijk dan eerst of er adress op staat.
Staat er een telefoon nummer op(liefst geen 06 nummer maar huistelefoon,met een huis telefoon kan je namelijk ook het adress opsporen van de desbetreffende winkel,en wel op de volgende website: http://www.telefoondetective.nl/
Staat er een telefoon nummer op de website of webwinkel,bel dat dan eerst,om te kijken of er op genomen wordt en je kan gelijk horen,met wie je temaken hebt.Kan je geen telefoon nummers of adress vinden op de website,dan loop je al een risiko!!

Kijk of de website aangesloten is bij een thuis winkel organisatie,vaak zie je logo's ervan op hun website.
Staat er een logo?ga dan naar de website van de des betreffende winkel organisatie en kijk of ze ook daadwerkelijk lid zijn!
Iedereen die een website heeft,kan namelijk zo een logo erop plakken en zeggen dat ze lid zijn!

Kijk of er eventueel een Kvk nummer opstaat,dit zegt niet veel,maar goed meestal kan je wel checken of ze echt lid zijn van de Kvk.

Ten derde:
Vertrouw je een Website of webwinkel niet ,koop dan eerst iets kleins.
iets van onder de 10 of 20 euro
Komt het dan niet aan,dan heeft het je geen 100 den euro's gekost;)

Ten vierde:
Op marktplaats,heb je geen koop garantie.
Iedereen kan je oplichten daar.
Betaal met paypal,kan dat niet,haal het des betreffende produkt dan op,ga het niet vooruit betalen!
Is het tever om op te halen,sorrie dan,koop het niet!!!!
Je komt het vanzelf wel weer eens tegen ergens bij je in de buurt.
Hou gewoon als vuist regel,dat spullen die onder de 10 of 20 euro kosten,kan je eventueel vooruit betalen(liever niet maar goed,kan me voorstellen dat je echt iets wilt hebben),als je dan wordt opgelicht,heeft het je maar 20 euro gekost(ook nog veel geld)maar dat is beter dan 100den euro's en een *** gevoel:D
Op ebay geld,betaal altijd met paypal,ga geen afspraken maken buiten ebay of paypal om met de verkoper.Dit is absoluut niet nodig en dom om te doen!

En als laatste:

Voordat je nu wat koopt van internet van particulieren,veilingsites winkeltjes of webwinkels,kijk eerst eens via google op forums en discussie websites etc etc of er iets bekend is van die webwinkel of website.
Meestal als het niet pluis is,of mensen zijn opgelicht etc etc,kom je dat zeker weten tegen op internet!!!!!
En weet je dat je daar beter geen spullen kan kopen.

Groetjes en Succes met kopen op internet:-D

M06777

woensdag 15 december 2010