Berner sennen

2 reacties

Hallo.
Ik heb voor 11 maanden terug een berner sennen pup gekocht.
Wegens dat ik geen 1250,- euro in 1 keer had mocht ik mijn meisje ophalen voor 500,- en het resterende elke maand betalen met 70,-. En het eigendomsbewijs krijgen als allws afbetaald was. Wel haar paspoort kreeg ik mee en een koopovereenkomst
Dit heb ik 3 maanden lang gedaan. Tot marly ging krassen met haar nagels en slecht ging lopen. De Fokker wuifde alles af als onzin want dat hoorde. Ik heb toch heupfotos laten maken en daar kwam erfelijke HD uit. Ook dat vondt de fokker onzin maar toch stuurde ze in de app dat ze 25 euro zou terug storen zodat ik 625 betaald had en de rest schold ze vrij en stuurde het eigendomsbewijs op. Dit heb ik zwart op wit in de app. Hier kwam zij een dag later op terug en nam een jurist in de hand. Ik heb 2 brieven ontvangen en er 3 terug gestuurd en na de derde niks meer gehoord.

Vandaag kreeg ik een mail van haar advocaat ik de hond binnen 7 dagen moet terug geven of wordt gedagvaardigd.
Ik heb toen nogmaals dr app als bewijs de Rontgen foto's de patientenkaart en allws gestuurd. Ik kreeg terug dat dat bewijs niet voldoende is en dat ik zo spoedig mogelijk wordt gedagvaardigd.

Zij draagt een kennelnaam damajas friends maar is geen officiële fokker zegt ze. Ook zegt ze dat dit haar eerste nest in 10 jaar is.

Ik heb bewijs van de app dierenarts en alles maar kan volgens haar advocaat niks omdat het geen consumenten koop is.
Nu moet ik dus binnenkort voorkomen en mezelf verdedigen omdat ik geen advocaat kan nemen. Ook niet van onvermogen ivm bewindvoering.

Als ik verlies moet ik ook al haar kosten betalen .

Hoe sterk sta ik en in hoeverre kan en mag het wat zij zegt?
Want dier en recht zegt ondanks het geen consumenten koop is ik rechten heb.
Het juridische loket zegt weer anders.

Ik hoop op een spoedig antwoordt

vrijdag 23 november 2018