Hond gekocht: Vorige eigenaar eist hem terug

4 reacties

* Geprobeerd om dit duidelijk en zakelijk te beschrijven..
Mijn vragen: Ervaringen met dergelijk verloop van zaken? Gebeurt dit vaker? Heeft hij recht op teruggave puppy, is er mogelijkheid dat rechter zou oordelen dat puppy terug moet? Ik kan mij dat na zelf wat onderzoek gedaan te hebben eigenlijk niet voorstellen maar die advocaat leek nogal zeker van zijn zaak?

Via mijn advertentie op Marktplaats (hondenopvang in zomervakantie) nam een man telefonisch contact met mij op: Of ik a.u.b. iemand wist voor zijn 3 maanden oude puppy? Duidelijk verdrietig en dat hij het moeilijk vond maar zijn oudere hond accepteerde de pup niet, hij had de puppy pas 5 dagen en fokker wilde pup niet terug.

Tja jeetje, ik ben helemaal geen crisisopvang... Na goed overleg met mijn partner, de man teruggebeld dat wij puppy zouden adopteren van hem. Dezelfde avond nog gaan ophalen bij meneer, het was duidelijk dat oudere hond en puppy niet goed gingen + ons inziens waren de omstandigheden van meneer niet de juiste voor een puppy. Overeenkomst getekend met meneer dat we puppy over kochten (bedrag betaald dus!) en puppy meegenomen. Afgesproken dat meneer een keer bij ons mocht komen kijken bij pup omdat hij het er erg moeilijk mee had.
De dagen erna contact via WhatsApp, man heeft daarin meerdere malen aangegeven dat hij pup geen goed en veilig thuis kon bieden en hoe blij hij met ons was. Foto's en video's verstuurd waar hij blij mee was. Safecode gehad dus chip overgeschreven naar onze naam, paspoort was al aan ons meegegeven toen we haar mee namen. Puppycursus aan het volgen + dierenartskosten voor enting en een uitgebreid gezondheidsonderzoek.. Maar wij zijn gek op de puppy dus dat is oké.

Naarmate de dagen vorderde ontstond er voor mij steeds vreemder contact: Benoemen dat hij puppy mistte en vroeg zich af of er kooptermijn gold zoals in de winkel, 14 dagen bedenktijd? Uiteindelijk 50 minuten telefonisch contact gehad met de fokker van puppy, die ook benoemde dat meneer erg vreemd op haar over kwam en dat ze het niet vertrouwde. Wat blijkt: Meneer heeft achter onze rug om NDG gebeld of de chip terug naar hem geschreven kan worden want hij heeft spijt en gaat een advocaat op deze zaak zetten! NDG gebeld, deze heeft dit zowel mondeling als later via e-mail beaamt dat meneer dit geprobeerd heeft. Meneer uitgelegd dat ik er weinig meer van snap en het niet meer vertrouw, ik wil geen contact meer en heb het nummer geblokkeerd.

.........Eindstand.......
Twee dagen terug een brief van zijn advocaat: meneer zich zorgen maakt nav foto's puppy. Als ik binnen 5 dagen geen contact op neem gaat advocaat verdere stappen zetten ivm dwaling en bedrog..
Advocaat gebeld en die lijkt zeer zeker te zijn van een sterke zaak, wil een tenietverklaring gaan eisen. Nu een eigen advocaat in armen genomen..

vrijdag 21 september 2018