verkoopcontract ontbinden door verkoper is deze rechtsgeldig vanaf de datum van schrijven.

1 reactie

Ik ben een hobbyfokker,
Mensen die bij mij een pup kochten hebben de punten van het houden en verzorgen van een gezinshond vermeld in de verkoopovereenkomst niet toegepast. Ik breng altijd mijn stamboom zelf naar de nieuwe eigenaars zo kan ik zien of de pup in goede handen is en in het gezin leeft vooral gewoon een geruststelling voor mezelf.
Na het zien van mijn pup kwam ik tot de ontdekking dat de pup ondervoed was en niet in het gezin leeft maar in een garage opgesloten met nog 8 andere hondjes. Ik heb dan ook een aangetekend schrijven gestuurd en het contract ontbonden voor het niet naleven hiervan en omdat ik geen verdere verantwoordelijkheid wil nemen. De pup staat nog op mijn naam geregistreerd door een fout in het dog id systeem.
Is het nog steeds een burgerzaak na het ontbinden van het contract of niet?
Kan ik de pup terug naar mij laten komen omdat hij op mijn naam staat en ik eigenlijk op papier de rechtmatige eigenaar ben?
Voor zover ik begrijp is het in Belgie zo dat je als verkoper geen rechten hebt en enkel plichten wanneer de pup niet zou voldoen aan de bepaalde gezondheidsnormen.
Ik zie dat jullie in Nederlandse site zijn, maar is dit bij jullie ook zo?

woensdag 22 augustus 2018