auto gekocht met verborgen gebreken

2 reacties

Wat te doen? Eind december 2016 heb ik een Renault Twingo gekocht van 2010 met een APK tot 2018 voor 4500 euro bij een garage in Woerden. Het autootje rijdt lekker, maar de airco deed het niet. Ik een afspraak bij een garage om de airco een onderhoudsbeurt te geven deze bij laten vullen.
Nadat ik de auto had weggebracht, kreeg ik een telefoontje van de garagehouder of ik wist dat de auto schade had. Nee, dat wist ik niet! Hij liet mij zien dat de koplampen half los in de carrosserie lagen, 1 met kit was geplakt, er een deuk in de vooras zat en de airco kapot e.d. Het gaat 2000 tot 2500 euro kosten op de auto op te knappen.
Aan de buitenkant van de auto is niets te zien en ook in de historie van de auto is geen schademelding. Ik heb nog een garage kunnen achterhalen waar in 2016 een distributieriem is geplaatst, maar er was toen nog geen schade aan de auto.
Ik heb geen garantie en heb geen schriftelijke verklaring dat er schade is geweest aan de auto. Hoe en wat kan ik verhalen bij de garage die mij deze auto heeft verkocht?

zaterdag 27 mei 2017