Auto particulier gekocht en na 1 dag al bleken er verborgen gebreken.

2 reacties

Hallo. We hebben 3 weken geleden een Volvo xc 90 uit 2005 gekocht voor de prijs van €6500
Tijdens de proefrit een week ervoor werd mij verteld dat ik niet de kickdown mocht gebruiken want dat hadden ze zelf ook nooit gedaan. Daar was men te zuinig voor. Lijkt me een ongeloofwaardig verhaal, zeker voor zo een auto. Maar zo netjes als ik ben dat dan ook maar niet gedaan. Na terugkomst van de proefrit(8km, auto was niet eens helemaal warm) vond ik dat de auto erg rook en heb daar ook na gevraagd, of er iets was dat de auto zo een verbrandde olie geur aan zich had.
Ook daar werd over verteld dat er niks bijzonders aan de hand was. Tergoeder trouw de auto gekocht en een week later op gehaald.
Meteen de eerste dag viel mij savonds op dat de verlichting raar deed. Dat moeten de verkopers gezien en geweten hebben. Zeker gezien de onderhouds historie en ze voor ieder klein dingetje naar de garage gingen. De oorzaak was nu een kapotte dynamo. De eerste reparatie was al een feit. Heb hun ook meteen gebeld hierover maar natuurlijk had men nooit iets gemerkt. De auto is gisteren binnen gebracht voor reparatie( eerder was geen plek in de garage) kosten €741.
Hier was ik natuurlijk niet blij mee. Ik heb gisteren tevens gevraagd om eens een proefrit te maken omdat ik vond dat de auto bij warme motor(proefrit was de motor niet warm geworden) heel raar schakelde, doorslipte en zijn vermogen niet echt kwijt werd. Ook dit heb ik gemeld bij de verkoper toen ik hem belde voor de kapotte dynamo en meegedeeld dat ik ook hier na zou laten kinken op het moment dat ik auto zou brengen voor de dynamo. Na de proefrit word door de garagist geconstateerd dat er een defect in de automatische versnellingsbak is. Reparatie is noodzakelijk om ergere schade te voorkomen. Kosten €4000. Het defect van in dit geval een kapotte koppelomvormer sluit er in maanden in en is niet van vandaag op morgen. De geur die ik geconstateerd heb na de proefrit en waar ik duidelijk na gevraagd heb was afkomstig van die kapotte versnellingsbak. Men heeft hier duidelijk van af geweten en mijn willens en wetens een defecte auto verkocht met een kosten plaatje van in totaal €4700 terwijl we €6500 voor de auto betaald hebben.
Ik ben die mensen gisteren een bezoekje gaan brengen en heb mijn verhaal gedaan en hen mee gedeeld dat ik hen civiel aansprakelijk zou stellen voor dit kunstje.
Ik kreeg als antwoord dat ze nergens in mee gingen. Bij hun was dat niet bekend. Ik had een andere rijstijl dan hun en dus was hij na de eerste keer kickdown(ik mocht dit niet tijdens de proefrit) kapot gegaan. Zo een .....verhaal moet je natuurlijk niet mee aankomen. Ze hebben heel bewust de boel bedonderd.
Graag Uw advies.

woensdag 19 april 2017