Bouwtekening komt niet overeen met levering

4 reacties

Hallo,

Ik heb een nieuwe achterpui besteld en op basis van de opgegeven maten op de bouwtekening de ramen besteld bij een andere partij. Nu blijkt echter dat op deze goedgekeurde bouwtekening 2 van de 6 raammaten verkeerd stonden vermeld. Het glas voor 2 openslaande deuren is 10 cm te hoog.

In het gesprek met de producent van de pui gaf hij aan dat het het meest veilig is om de raammaten op te meten als het kozijn geleverd is maar dat hij het altijd doet op basis van de tekening. Dat hebben wij dus ook gedaan en exact de ramen besteld volgens de maat tekening.

In de leveringsvoorwaarden staat nu " Tekeningen van de kozijnen zijn een indicatie van de verhoudingen. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden."

Ik vraag me af of ik enig recht heb. Zelf zou ik denken dat ik uit mag gaan van de maten dee op de tekening staan (in mm vermeld hoe groot het raam moet zijn).In hun tekening heeft iemand een foute maat vermeld op basis waarvan de ramen zijn besteld.
En dat de bovenstaande zit voor de letterlijke tekening geldt. Ik moet nu nieuwe ramen laten bestellen, maar moet ik dan voor de kosten opdraaien?

Hoor graag!

vrijdag 14 december 2018