Camper verkocht

1 reactie

Hallo,

Samen met vrienden heb ik een camper gehad. Dit was een Mercedes Benz camper uit 1980 met 148.000km op de teller. Toen wij de camper kochten moest er veel aan gebeuren en hebben we veel reparaties uit laten voeren. Daarna zijn we met deze camper meerdere keren op vakantie geweest en al die tijd deed de camper het goed. De camper had ongeveer een gebruik van 1 op 7,5. Afgelopen winter en voorjaar hebben wij de camper niet gebruikt en daarom hebben we besloten deze te verkopen.
Om de camper te verkopen hebben we deze APK laten keuren. Er moesten enkele reparaties uitgevoerd worden. Deze reparaties zijn gedaan door een RDW-erkende garagehouder. Omdat we de afgelopen jaren zoveel reparties uit hebben laten voeren, meerdere keren met de camper op vakantie zijn geweest en de camper APK hebben laten keuren zijn we er van uitgegaan dat deze in goede staat is.

Nu hebben we afgelopen zaterdag (01-07-2017) de camper verkocht. Tijdens de testrit trilde de motor en maakte deze meer geluid dan normaal. Ik dacht dat dit kwam doordat de camper een tijd had stil gestaan en dat de motor nog koud was.
Verder heb ik verteld over alle reparaties die zijn uitgevoerd, dat de camper eerst op gas heeft gelopen, en alle overige dingen die ik weet over de camper.
De koper is met de camper naar huis gereden, 200 km verderop, en haalde een verbruik van 1 liter op 4 km.
De koper heeft de camper naar een garage gebracht en daar is vastgesteld dat 1 cilinder niet werkte omdat een klep is verbrand. (voordat wij de camper hebben gekocht) Reparatiekosten 2000 euro..
Dit probleem kan zijn ontstaan doordat de camper op gas heeft gelopen. Ik wist echter niet van het probleem af. Ik heb wel verteld dat de camper op gas heeft gelopen. Dus naar mijn idee heb ik mij gehouden aan de meldingsplicht omdat ik alles heb verteld wat ik wist over de camper.

We zijn nu samen op zoek naar een oplossing, maar nu ben ik benieuwd wat mijn rechten en verplichtingen zijn met betrekking tot het betalen van deze rekening. Moet ik de rekening volledig betalen, deels betalen, of helemaal niet?

Alvast bedankt!

Gr,
Daan

donderdag 6 juli 2017