Koper 26 jaar oude auto wil geld terug

4 reacties

Ik heb een oldtimer pickup verkocht met hier en daar wat roest, deukjes, krasjes enz. Redelijk wat gebruikers sporen aangezien het een oude chevy pickup was. De koper is met zijn vader komen kijken en ze hebben de hele auto bekeken. Achter de spatborden achter hebben ze roest gevonden en een klein roestplek op het dak hebben ze gezien.
Ze hebben de wagen gekocht, verkoopovereenkomst getekend en zijn 700km terug naar Duitsland gereden. Eenmal thuis hebben ze de spatborden eraf gehaald en de kit waarmee de roestgat op het dak was dichtgemaakt. Het roest probleem is veel erger dan het eerst leek. Dit wist ik ook werkelijk niet aangezien he dit enkel volledig kon zien als je de spatborden eraf haalde. Roestgat op het dak vonden ze te erg en achter op de laadbak hebben ze de bodemplaat eraf gehaald en roest gevonden. Ik heb aangegeven dat er roest was op de laadbak en dat ik hier zelf met glasfiber dit probeerde te dichten. Uiteindelijk heb ik 1000,- van de prijs afgedaan bij verkoop.
Ze vinden de schade te erg en eisen het volledige bedrag plus 1000,- euro van mij. Ze zeggen juridische stappen te nemen
Wat voor rechten heb ik? Moet ik hierop in gaan? Bij de vorige keuring was de wagen blanko gekeurd. Geen aanmerkingen van roest. Hij heeft 300duizend op de teller. Sta ik in mijn recht als ik niks doe? Het is een zeer oude pickup met veel op de teller en ik heb de problemen waarvan ik wist vantevoren aangegeven.

dinsdag 13 maart 2018