Probleem met koper op Marktplaats

4 reacties

Goedemiddag,

Vanmiddag om 13.00 uur had ik een afspraak met een koper bij mij thuis voor een digitale camera. De betreffende dame (uit Belgie) kwam om 14.45 pas om de camera te kopen. Ze heeft de camera in huis vluchtig getest, is tot betaling overgegaan en heeft de camera meegenomen. Na 3 kwartier belde ze mij op. De camera zou bij inzoomen geen foto's meer maken en een foutmelding geven. Ze stond voor de deur en eiste dat ik open zou doen. Ik was op dat moment niet meer thuis omdat ik nog een andere afspraak had vandaag (welke ik al uitgesteld had omdat ze te laat was). Ik heb haar dat ook aangegeven, vervolgens eiste ze dat ik direct naar huis zou komen om haar, haar geld terug te geven.
Ik heb aangegeven dat ik dit niet plan van was, A omdat ik niet zomaar bij mijn afspraak weg kon en B omdat ze de camera in orde bevonden heeft en betaald heeft en C omdat ze ruim 3 kwartier weg is geweest met de camera en ik niet weet wat ze ermee gedaan heeft (laten vallen ofzo).
Vervolgens dreigde ze de politie te bellen, ik heb gezegd dat ze dat maar moest doen, dit heeft ze (denk ik) niet gedaan, want ze eiste wederom dat ik binnen 3 uur weer thuis was om haar geld terug te geven.

Nu is mijn vraag wat moet ik hiermee doen? De camera was (zoals in de advertentie aangegeven) gebruikt maar werkte nog goed. Zij heeft deze getest en in orde bevonden en betaald. Wat zij er in de 3 kwartier die er tussen liggen mee heeft gedaan weet ik natuurlijk niet.

Ik hoop dat jullie mij van advies kunnen voorzien, alvast hartelijk dank.

zondag 12 februari 2017