Tweedehands Auto zonder garantie gekocht, 2 weken later kapotte versnellingsbak.

Opgelost!
9 reacties

Beste,

Ik heb een auto gekocht (opel corsa 1.7 cdti uit 2009) , waarbij bij aflevering de linker buitenspiegel vastgezet zou worden en de distributieriem nog vervangen moest worden (133dkm gereden). De auto maakte bij proefrijden / aflevering ook een wat schurend / krakend geluid vanuit de motor (evt schakelbak?) , ik weet hier verder niks vanaf en vond dit ook niet bizar storend en wilde de auto graag dus bij navraag was dit volgens Meneer niks aan de hand en de schakelbak was prima top, ik moest me nergens druk om maken en ik kon er weer een hele tijd mee vooruit naar eigen zeggen. Zo gezegd zo gedaan, eigen (nog in perfecte staat verkerende renault clio 1.4 uit 2004) auto ingeruild.

Nog geen week later, verliest de auto zijn vermogen op de snelweg en komt er een enorm knarsend geluid vanaf de rechter-voorband. Weer Langs geweest, het verlies van vermogen lag aan een losse luchtslang zei hij en was het niet helemaal goed gegaan bij het vervangen van de distributieriem, rechtervoor band was de ankerplaat die tegen de rem aan zou lopen en dat was ook zo opgelost zei hij. De auto was ondertussen ook een al een stuk erger schurend geluid gaan maken al, maar dit maal zei meneer het amper te horen zogenaamd en dat er niks aan de hand is.

Twee dagen later rij ik op de snelweg, springt opeens de linker buitenspiegel kapot zomaar. Dit is de spiegel die los zat en door de garage was vastgezet. Waarschijnlijk te strak onder druk want anders klapt je spiegel niet zomaar kapot (?) Hiervoor gebeld te hebben, ontkent de mogelijke oorzaak, noemt het een veelvoorkomend probleem door de koud / warmte en weigert tegemoet te komen. Prima, ala.

Nog geen week daarna weer, verliest de auto weer zijn vermogen op de snelweg, en is het knarsende geluid bij de rechter voorband erger terug, waardoor ik de ANWB moest bellen. Deze man geeft vervolgens aan dat het overduidelijk is dat bij deze auto de Versnellingsbak naar de klote is en deze zeer snel aan vervanging toe is. Het verlies van het vermogen van de auto lag ook niet aan een luchtslang gezien deze gewoon allemaal nog vastzaten. Dit lag waarschijnlijk aan een fout in de motor (EGR) of het verkeerd doorgeven van de verbranding o.i.d.

Nu heb ik de garage weer gebeld en benadrukt dat als ik een auto koop ik er ook vanuit ga dat deze goed is nagekeken, en niet dat het geluidje wat zogenaamd niks was, een kapotte versnellingsbak bleek te zijn (wat elke monteur hoort te weten) aldus de ANWB.

Mijn vraag nu is, wat kan ik hier mee? De garage is niet aangesloten bij de BOVAG en ook niet bij een geschillen commissie.

ontzettend bedankt alvast! .

gr. Brennan

woensdag 3 oktober 2018