Geschil over uitbetaling en inboedel

1 reactie

Sinds augustus heb ik mijn bedrijfspand door iemand laten overnemen omdat ik wilde stoppen met de onderneming. Om haar tegemoet te komen heb ik de inboedel nog een tijdje laten staan zodat zij niet met een leeg pand zou zitten.
Zij heeft mij in de overgangsperiode een tijdje als freelancer ingehuurd en kan mij de laatste maand nu niet uitbetalen, ik heb daarom gedreigd met een incassobureau en vervolgens heeft zij de sloten op het pand verwisseld waardoor ik nu niet meer bij mijn spullen kan.

Per mail liet zij mij weten dat ik op een afgesproken tijdstip de spullen kon komen ophalen, maar heeft dat terug getrokken en eist nu dat ik akkoord ga met een betalingsregeling en tot ik daarmee instem geen toegang tot het pand geeft.

Hoe kan ik toch toegang tot het pand krijgen om mijn inboedel op te halen? Zij heeft uiteraard geen recht op mijn spullen en zal mij hoe dan ook moeten uitbetalen voor de gewerkte uren (hier is een contract voor opgesteld, dus zij heeft een betalingsverplichting).

Is het verstandig om haar failliet te laten verklaren? En als ik via de schoonmaakster toch toegang tot het pand krijg, ben ik dan onrechtmatig aanwezig in het pand? Kan zij daar aangifte van doen?

zondag 28 oktober 2018