Individueel aansprakelijk gesteld door klant van mijn oude werkgever

2 reacties

Goedenmidag,

Ik zit met het volgende.28 februari nam ik ontslag bij mijn eigen baas en vrijdag 31 maart leverde ik de spullendie ik in bezit had van het bedrijf​ waar ik bij gedetacheerd zat. De manager die over deze spullen gaat kon zelf niet aanwezig zijn en zei dat ik alles op zijn kantoor kon leggen wat ik dan ook gedaan heb.
Op 4 mei krijg ik een belletje van de manager dat er een voorwerp ontbreekt en de vraag of ik deze nog in bezit had,ik wijs hem erop dat ik alles heb ingeleverd op kantoor en naar mijn weten niks is blijven hangen. Vervolgens is er nog whatsapp verkeer over heen gegaan waar ik op verzoek van de manager toch nog even ben gaan kijken,en vertelde zoals verwacht dat ik het voorwerp niet bezit heb.

Weer 4 later stellen zij mij individueel aansprakelijk en krijg ik een schadeclaim ter waarde van het verloren voorwerp(€4.000) aan mijn broek,waarmee het telefoongesprek en whatsapp bericht vernoemd word als(denk ik)bewijs en ben ik degene die het voorwerp heeft kwijtgeraakt in hun ogen.

Ik heb al wel gekeken naar art 7:661 BW op arbeidsrechter.nl ,kan ik dit gebruiken om hier tegen in te gaan?

Bij voorbaat dank,

Daan

woensdag 7 juni 2017